Google Street View

Metamorfose op plek waar voorheen de Schakel stond in Leimuiden

De plek waar voorheen de basisschool de Schakel stond is later dit jaar niet meer terug te herkennen. Op de locatie komt een mooie, groene omgeving waarin ontmoeten, wandelen en spelen centraal staat. Zo komt er onder meer een Tiny Forest waar jong en oud terecht kan voor vertier. 

Op de locatie van de voormalige Torenvalk zijn werklieden bezig met de aanleg van een trapveldje en een jeu de boules-baan. Het trapveldje wordt nog ingezaaid en zal naar alle waarschijnlijkheid vanaf begin juni in gebruik genomen kunnen worden. Tot het zo ver is zal het terrein met bouwhekken afgesloten zijn.

Inbreng bewoners de Schakel 

Bij de plannen van de Schakel kunnen bewoners nog met ideeën komen over de invulling van speelelementen op de locatie. De gemeente heeft een brief gestuurd waar Leimuidenaren hun inbreng kunnen ventileren. Deze ideeën kunnen voor 22 april hier per mail ingediend worden. 

Werkzaamheden en planning  

Op hoofdlijnen met verwachte afronding:  

  • Afronding hoofdinfrastructuur 16 april 2021  
  • Afronding en verwachte opening speelvoorzieningen eind juni 2021  
  • Afronding aanleg fiets/voetgangersbrug Prunusstraat eind mei 2021  
  • Aanleg bomen en planten na de zomer 2021  
  • Aanleg Tiny Forest na de zomer 2021  

Groen rondom IKC de Lei


Meer nieuws

Politie gisteren 14:50

34 bekeuringen uitgeschreven tijdens verkeerscontroles op N207

Wekelijks controleert het Team Verkeer van de politie in Noord-Holland in het kader van het project Hotspot op een plaats in de regio waar in verhouding veel ernstige aanrijdingen plaatsvinden of verkeersgevaarlijke situaties ontstaan. Dit keer was het de beurt aan de N207.

Sport gisteren 11:48

Finaledag Kaag en Braassemcup bij ROAC

Ook dit jaar zal er door voetballend Kaag en Braassem weer gestreden worden om de Kaag en Braassem Cup. De opzet is dit jaar wel anders dan we gewend waren. 

Sport gisteren 07:19

Heemskerk door naar finale

Voor het eerst staat Femke Heemskerk in een individuele olympische finale. De 33-jarige zwemster uit Roelofarendsveen plaatste zich afgelopen nacht met 52,93 seconden als zesde voor de strijd om de medailles op de 100 meter vrije slag. Het was haar op één na beste tijd ooit op die afstand. 

Natuur en recreatie 28 jul. 2021 14:03

Hulp gezocht voor nieuw zwemstrand in Roelofarendsveen/Oude Wetering

Begin dit jaar is er een petitie, georganiseerd door een inwoner uit Roelofarendsveen, gehouden waarin werd opgeroepen om een zwemplek te ontwikkelen. Deze petitie is door 707 inwoners ondertekend. Hieruit heeft het college de conclusie getrokken dat er behoefte is om een nieuwe zwemplek te realiseren die ook geschikt is voor onze jongste inwoners.