Google Street View

Metamorfose op plek waar voorheen de Schakel stond in Leimuiden

De plek waar voorheen de basisschool de Schakel stond is later dit jaar niet meer terug te herkennen. Op de locatie komt een mooie, groene omgeving waarin ontmoeten, wandelen en spelen centraal staat. Zo komt er onder meer een Tiny Forest waar jong en oud terecht kan voor vertier. 

Op de locatie van de voormalige Torenvalk zijn werklieden bezig met de aanleg van een trapveldje en een jeu de boules-baan. Het trapveldje wordt nog ingezaaid en zal naar alle waarschijnlijkheid vanaf begin juni in gebruik genomen kunnen worden. Tot het zo ver is zal het terrein met bouwhekken afgesloten zijn.

Inbreng bewoners de Schakel 

Bij de plannen van de Schakel kunnen bewoners nog met ideeën komen over de invulling van speelelementen op de locatie. De gemeente heeft een brief gestuurd waar Leimuidenaren hun inbreng kunnen ventileren. Deze ideeën kunnen voor 22 april hier per mail ingediend worden. 

Werkzaamheden en planning  

Op hoofdlijnen met verwachte afronding:  

  • Afronding hoofdinfrastructuur 16 april 2021  
  • Afronding en verwachte opening speelvoorzieningen eind juni 2021  
  • Afronding aanleg fiets/voetgangersbrug Prunusstraat eind mei 2021  
  • Aanleg bomen en planten na de zomer 2021  
  • Aanleg Tiny Forest na de zomer 2021  

Groen rondom IKC de Lei


Meer nieuws

Evenementen vandaag 09:33

Feestweekgevoel in Leimuiden

De oliebollenkraam in Leimuiden is per vandaag geopend. Vandaag en morgen kunnen mensen vanaf 11:00 uur genieten van de Oudhollandse lekkernijen.

Advertorial Voor Kinderen gisteren 15:38

Yvons Springkussenverhuur: hét adres voor het huren van springkussens

Bij Yvons Springkussenverhuur, gevestigd in Rijpwetering, kan je terecht voor het huren van een springkussen, stormbaan of opblaasfiguur. De producten van Yvons Springkussenverhuur zijn perfect voor alle gelegenheden. Alles om jouw feestje compleet te maken!

Calamiteiten gisteren 08:16

Frontale botsing tussen auto en motor op N207

Op woensdagavond, 16 juni, heeft er rond 19.30 uur een ongeval plaatsgevonden op de N207 bij Leimuiden. Bij het ongeval is een spookrijder frontaal op een motorrijder geklapt.

Verkeer en vervoer 16 jun. 2021 18:57

Leimuiderbrug weer in storing

Woensdagavond was het weer eens raak op de Leimuiderbrug. De brug staat in storing.