Mevrouw Astrid Heijstee-Bolt aanbevolen als nieuwe burgemeester van Kaag en Braassem

De gemeenteraad van Kaag en Braassem beveelt met veel vertrouwen mevrouw drs. Astrid Heijstee-Bolt (50 jaar) aan bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties om te worden benoemd tot burgemeester van Kaag en Braassem. Astrid Heijstee-Bolt is momenteel wethouder  en 1e locoburgemeester in de gemeente Weesp.

Voorzitter van de vertrouwenscommissie Ruud van der Star is enorm tevreden over de voordracht én over het proces. “Het was een mooie en eervolle opdracht voor de vertrouwenscommissie. Deze intensieve klus hebben we echt als team in een fijne sfeer en met optimale samenwerking doorlopen. In het proces was er een moment dat me echt bijblijft. Het moment waarop ik tegen de vertrouwenscommissie zei: ‘we hebben een nieuwe burgemeester’. Een bijzonder kippenvel-moment."

Opvolger burgemeester Van der Velde-Menting

Astrid Heijstee-Bolt volgt huidig burgemeester Marina van der Velde-Menting op, die op 2 november 2021 afscheid neemt van haar burgemeesterspost.

Profielschets

De gemeenteraad van Kaag en Braassem stelde in maart 2021 de profielschets vast. Aan de hand daarvan zijn kandidaten geselecteerd en gesprekken gevoerd. Voorafgaand aan het opstellen van de profielschets zijn inwoners geraadpleegd. Deze informatie is betrokken bij het opstellen van de profielschets.

Kandidaten

Na het vaststellen van de profielschets is de vacature opengesteld door de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. In totaal hebben 35 kandidaten gesolliciteerd. Na een eerste selectie door de commissaris van de Koning heeft de vertrouwenscommissie met een aantal kandidaten een of meerdere gesprekken gevoerd. Dit heeft geresulteerd in het besluit van de gemeenteraad om Astrid Heijstee-Bolt aan te bevelen als nieuwe burgemeester van Kaag en Braassem.


Meer nieuws

Politie gisteren 14:50

34 bekeuringen uitgeschreven tijdens verkeerscontroles op N207

Wekelijks controleert het Team Verkeer van de politie in Noord-Holland in het kader van het project Hotspot op een plaats in de regio waar in verhouding veel ernstige aanrijdingen plaatsvinden of verkeersgevaarlijke situaties ontstaan. Dit keer was het de beurt aan de N207.

Sport gisteren 11:48

Finaledag Kaag en Braassemcup bij ROAC

Ook dit jaar zal er door voetballend Kaag en Braassem weer gestreden worden om de Kaag en Braassem Cup. De opzet is dit jaar wel anders dan we gewend waren. 

Sport gisteren 07:19

Heemskerk door naar finale

Voor het eerst staat Femke Heemskerk in een individuele olympische finale. De 33-jarige zwemster uit Roelofarendsveen plaatste zich afgelopen nacht met 52,93 seconden als zesde voor de strijd om de medailles op de 100 meter vrije slag. Het was haar op één na beste tijd ooit op die afstand. 

Natuur en recreatie 28 jul. 2021 14:03

Hulp gezocht voor nieuw zwemstrand in Roelofarendsveen/Oude Wetering

Begin dit jaar is er een petitie, georganiseerd door een inwoner uit Roelofarendsveen, gehouden waarin werd opgeroepen om een zwemplek te ontwikkelen. Deze petitie is door 707 inwoners ondertekend. Hieruit heeft het college de conclusie getrokken dat er behoefte is om een nieuwe zwemplek te realiseren die ook geschikt is voor onze jongste inwoners.