Minder geregistreerde misdrijven in Kaag en Braassem

De politie heeft de misdaadcijfers van het jaar 2019 bekendgemaakt. Landelijk is het geregistreerde aantal misdrijven met 4% gestegen in vergelijk met 2018, maar in de gemeente Kaag en Braassem daalde het aantal geregistreerde misdrijven.

Het aantal misdrijven in Woubrugge daalde flink, van 105 in 2018 naar 75 in 2019. In Rijpwetering is het totaal aantal misdrijven gedaald van 62 naar 45 aangiftes. Een vergelijkbare daling is te zien in Oud Ade, waar het aantal afnam van 38 naar 26 aangiftes. Ook in Kaag nam het aantal misdrijven af van 29 naar 16 aangiftes. In Leimuiden nam het aantal misdrijven af van 149 naar 122 aangiftes. In tegenstelling tot de andere kernen in de gemeente Kaag en Braassem, steeg het aantal geregistreerde misdrijven in Hoogmade licht, daar ging het aantal misdrijven namelijk van 30 naar 38. In Roelofarendsveen, Rijnsaterwoude, Oude Wetering, Nieuwe Wetering bleef het totaal aantal misdrijven nagenoeg gelijk ten opzichte van 2018.

Opvallend is de stijging van het aantal meldingen met betrekking tot overlast in de hele gemeente, waarmee Kaag en Braassem wel de landelijke trend volgt. In 2019 werd er in totaal 343 keer aangifte gedaan voor overlast, terwijl dat in 2018 nog 283 keer was. Er is vooral een sterke stijging te zien in het aantal meldingen van overlast van jeugd. Ook het aantal meldingen door verwarde personen is gestegen.


Meer nieuws

Overige vandaag 14:05

Kattenkwaad in Mariakapel Oude Wetering

De laatste tijd heeft de Mariakapel in Oude Wetering steeds meer te maken met kattenkwaad. Het kerkbestuur doet een oproep om te vragen op te letten. 

Overige vandaag 11:18

Dier te water in Oud Ade

Er is vanmorgen vroeg een schaap in de sloot gevallen aan de N445 te Oud Ade. De brandweer is te hulp geschoten.

Overige vandaag 11:08

Bestuurster aan de kant gezet

Gisteren werd er een vrouw aan de kant gezet door de politie in Roelofarendsveen. Zij mocht vervolgens niet meer verder rijden.

Advertorial Pers vandaag 10:56

Ledgnd adviseert en begeleidt bij de overstap naar ledverlichting

Producenten in de glastuinbouw die overwegen om over te stappen op ledverlichting kunnen vanaf nu terecht bij Ledgnd. Oprichters Joris Elstgeest, Matthea Rijneker en Richard en Ramón van de Vrie hebben hun opgedane ervaring in respectievelijk de glastuinbouw en de verlichtingsbranche gebundeld en vertaald in een praktische werkwijze die leidt tot de best passende led-oplossing voor ieder bedrijf.