Dennis

Molendag 2022: informatief en gezellig druk

Prachtig mooi weer, vrolijke mensen en draaiende molens. In het kort gezegd was Nationale Molendag Kaag en Braassem 2022 op zaterdag 14 mei een groot succes. 

Mensen uit binnen- en buitenland kwamen af op de gratis hop-on-hop-off vaartocht vanuit Rijpwetering langs molens en heel wat mensen genoten van de activiteiten bij Lijkermolen I. Ook veel andere molens in Kaag en Braassem openden hun deuren voor het publiek.

Tekst loopt door onder de foto

molendag 2022 1.jpeg

Rondom de molens

Bij de Lijkermolen I waren dieren om te knuffelen, werd er voorgelezen over molens en konden kinderen naar hartenlust knutselen, uiteraard in een molenthema. Ouders dronken op hun gemak een kop koffie én werden door de molenaar geïnformeerd over hoe zo’n poldermolen werkt en waarom hij belangrijk is in ons landschap.

Diezelfde informatie kregen de deelnemers van de vaartocht met boten van Bob on Board. Bleven ze op de boot, dan waren er twee molenaars (in opleiding) die hen van informatie voorzag. Gingen ze aan land, dan waren het de molenaars van de Buurtermolen, Waterloosmolen en Adermolen die geïnteresseerden rondleidden.

Bij de Buurtermolen was daarnaast een kunstexpositie, die zeker de moeite waard was. Alle drie de molens konden rekenen op veel belangstelling, regelmatig gingen opvarenden van boord om de molens van dichtbij te bekijken.

Tekst loopt door onder de video

Rijnlandse Molenstichting

De vaartocht en de kinderactiviteiten werden gratis aangeboden door Kaag en Braassem Promotie. Om de Rijnlandse Molenstichting – eigenaar van bijna alle molens in Kaag en Braassem – te steunen, werden bezoekers in de gelegenheid gesteld vrijwillig te doneren. Dat leverde een mooi bedrag op voor de stichting, waarmee molens en hun vrijwillige molenaars gesteund worden.

Nationale Molendag is landelijk bedoeld om mensen in het tweede weekend van mei kennis te laten maken met de molens in hun omgeving. De dag wordt sinds 1973 georganiseerd. Ook een keer een molen bezoeken? De eerstvolgende mogelijkheid is bij de Draaidag van de Rijnlandse Molenstichting op zaterdag 4 juni. Kijk op www.rondomkaagenbraassem.nl/uitagenda voor de details.

molendag 2022 2.jpeg


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.