Ingezonden

Monumentendag Kaag en Braassem was geslaagd: "Het was heerlijk, zonnig en gezellig"

Tijdens het landelijke weekend van Open Monumentendag waren ook in Kaag en Braassem diverse monumenten geopend. Men kon een 50 km tocht door de elf dorpen van de gemeente volgen, of individueel monumenten bezoeken. Vooral dat laatste werd in grote getale gedaan.

"Mooi uitzicht"

Eigenaar van de watertoren in Roelofarendsveen noemde de dag zeer geslaagd. Veel mensen wisten de lift naar de vijfde etage te vinden en genoten van het weidse uitzicht. "Ook de eigenaar van het schip Nooit Volmaakt was zeer tevreden. Hij lag aangemeerd bij de monumentale sluis in Roelofarendsveen. Niet alleen heeft hij veel mensen verteld over zijn schip, ook deinde een vol terras van café De Haven mee op de muziek tijdens het voordekconcert met Boxin’ the Vox."

Fietsers op een zonnige dag

Het eiland Kaag mocht de eerste dag al veel fietsers verwelkomen. Ook de tweede dag wisten geïnteresseerden het eiland te vinden. Met zijn tien open monumenten was er genoeg te zien en het fietspontje naar Oud Ade dat speciaal voor dit weekend weer in de vaart was heeft daarbij zeker een verbindende rol gespeeld. In Oud Ade was er onder andere een monumentale boerderij te bezoeken. De eigenaar noemde het een heerlijke, zonnige en gezellige dag. Wie geïnteresseerd is in monumenten en hun geschiedenis moet het jaarlijkse tweede weekend van september zeker in de agenda noteren.

Woubrugge.jpeg

ZwarteWeg.jpeg


Meer nieuws

Advertorial Maatschappij 30 nov. 2022 13:09

Vrijwilliger Janny (71): “Voor mijn vrijwilligerswerk ga ik door het vuur”

Al zeven jaar is de 71-jarige Janny werkzaam als vrijwilliger bij Rietveld Alphen aan den Rijn. Rietveld is een zorglocatie van ActiVite, speciaal voor mensen met dementie. En hoewel omgaan met dementie niet altijd even makkelijk is, maken de blije reacties en dankbaarheid van de bewoners dat Janny dit toch al jaren met veel plezier doet.

Sport 28 nov. 2022 12:47

EMM'21 komt goed weg in Voorschoten

Afgelopen zaterdag de wedstrijd in- en tegen Voorschoten, een ploeg met uitschieters naar boven en naar onderen met veel doelpunten.

Overige 26 nov. 2022 11:44

Fietsers gewond bij ongeval Floraweg

Bij een aanrijding tussen twee fietsers zijn zaterdagochtend twee fietsers gewond geraakt. Het ongeval gebeurde op de Floraweg in Roelofarendsveen.