Dennis

Museum Oude Wetering krijgt extra depot

Boerenwagens en andere grote museumstukken van de stichting Oud Alkemade komen volgend jaar in het eigen depot naast het museum in Oude Wetering.

Het depot dat naast het museum aan de Saskia van Uylenburchlaan in Oude Wetering krijgt de vorm van een tuindersschuur. Volgens stichting Oud Alkemade wordt het depot met een reden in deze vorm gebouwd: ze willen namelijk de tuinders herinneren die de schuren hier neerzetten. Deze tuinders hebben volgens de stichting een belangrijke rol gespeeld in de groei van Kaag en Braassem. Het depot krijgt een houten look en wordt 70m2 groot. Zo’n groot depot moet ervoor zorgen dat het onderhoud van de museumstukken makkelijker wordt. De huidige werkplaats van het museum is maar klein, in het nieuwe depot hebben de klusvrijwilligers een grotere ruimte.

Beneden in het depot worden de museumstukken, zoals een bollenschudmachine, neergezet. Bovenin het depot wordt een deel van het oude gemeentearchief van Alkemade ondergebracht. Deze indeling is gebaseerd op hoe de kwekers hun groenteelt na de Eerste Wereldoorlog onderbrachten. Hun schuren bestonden toen uit twee verdiepingen, beneden werden de bloemen gebotst en boven werden ze gedroogd om verrotting te voorkomen.

Vergunning

Om het depot te kunnen bouwen moest de stichting een bouwvergunning aanvragen. De gemeente liet weten geen problemen te verwachten, maar dat de stichting wel toestemming moest vragen bij de omwonenden. Toen de stichting het plan voorlegde bij de omwonenden, reageerde het merendeel enthousiast. Zij lieten weten het depot als bijzonder eerbetoon te zien.

 


Meer nieuws

Politie vandaag 16:40

Uit de hand gelopen ruzie mondt uit in mishandeling op Kaag

In de nacht van vrijdag 11 op zaterdag 12 juni heeft er een incident plaatsgevonden op Kaag. Het politieteam van Kaag en Braassem kwam af op een uit de hand gelopen ruzie. Het bleek om een flinke mishandeling te gaan. 

Maatschappij gisteren 16:07

Steun samen met PLUS van Dijk je favoriete club of vereniging

PLUS van Dijk staat midden in de maatschappij en levert graag een positieve bijdrage aan de samenleving. Niet voor niets is PLUS voor de zevende keer op rij uitgeroepen tot Meest Verantwoorde Supermarkt. Zij vinden het dan ook belangrijk de lokale gemeenschap te ondersteunen.

Politie 12 jun. 2021 17:04

Grote verkeerscontrole in Roelofarendsveen

Vrijdag 11 juni hield de politie, samen met de Douane, Dienst Infra, Landelijke Eenheid, Team Real Time Intelligence Center (RTIC) en team Coördinatie en Executie Taken een grote controle op het parkeerterrein van DOSR in Roelofarendsveen. 

Advertorial Overige 11 jun. 2021 16:41

Volg @plutosport.nl en maak kans op leuke EK-prijzen!

Yes! Vandaag begint het EK voetbal en dat betekent iedere dag genieten van de beste wedstrijden, versierde straten, oranjebitter, oranjevla, oranjekoeken en natuurlijk leuke winacties. Bij Plutosport maak je kans op een Plutosport juichshirt!