N207 Leimuiden: werkzaamheden en hinder in januari en februari

De provincie Zuid-Holland start in januari 2021 met de aanpassing van het kruispunt N207 met de Dokter Stapenséastraat-Burgemeester Bakhuizenlaan in Leimuiden.

Vanaf 21 januari werkt de aannemer vier weekenden en een nacht aan de kruising. Daarnaast wordt ook het groot onderhoud aan de N207 tussen de Drechtbrug en de brug over de Ringvaart meegenomen.

Wat gaat er gebeuren?

De provincie richt de kruising opnieuw in zodat het verkeer sneller kan doorrijden en werkt hierbij samen met de gemeente Kaag en Braassem. De aannemer verbetert de rijbaanindeling met slimme verkeerslichten en een veilige oversteek voor fietsers en voetgangers. Daarnaast vernieuwt hij de bushaltes.

Wanneer gebeurt dat?

De aannemer werkt in januari en februari vier weekenden en een nacht aan de kruising. Een overzicht van de werkzaamheden:

 • vrijdag 22 januari tot en met maandagochtend 25 januari (afsluiting Burgemeester Bakhuizenlaan):
  Tijdens het weekend van 22 januari (20.00 uur) tot en met 25 januari (06.00 uur) is de Burgemeester Bakhuizenlaan afgesloten voor al het gemotoriseerde verkeer. Het verkeer wordt omgeleid. Voor fietsers en voetgangers blijft de oversteek over de N207 open. Om de nachtelijke overlast te beperken, start de aannemer op donderdag 21 januari (overdag) met het plaatsen van damwanden. Deze werkzaamheden veroorzaken geluids- en trillingshinder en vinden het gehele weekend gedurende de dagperiode plaats.
 • vrijdag 29 januari tot en met maandag 1 februari (afsluiting Dokter Stapenséastraat):
  Tijdens de weekendwerkzaamheden van 29 januari (20.00 uur) tot en met 1 februari (06.00 uur) is de Dokter Stapenséastraat afgesloten voor al het gemotoriseerde verkeer. Het verkeer wordt omgeleid.
 • vrijdag 5 februari tot en met maandag 8 februari (afsluiting Dokter Stapenséastraat):
  Tijdens de weekendwerkzaamheden van 5 februari (20.00 uur) tot en met 8 februari (06.00 uur) is de Dokter Stapenséastraat afgesloten voor al het gemotoriseerde verkeer. Het verkeer wordt omgeleid.
 • vrijdag 19 februari tot en met maandag 22 februari (afsluiting Burgemeester Bakhuizenlaan):
  Tijdens het weekend van 19 februari (20.00 uur) tot en met 22 februari (06.00 uur) is de Burgemeester Bakhuizenlaan afgesloten voor al het gemotoriseerde verkeer. Het verkeer wordt omgeleid.
 • dinsdag 23 op woensdag 24 februari:
  Tijdens de nacht van 23 februari (20.00 uur) op 24 februari (06.00 uur) is de N207 tussen Leimuiden en de Leimuiderbrug in beide rijrichtingen volledig afgesloten voor ál het verkeer. Het verkeer wordt tijdens deze nacht omgeleid via de hoofdwegen (A4).

Vanwege de herinrichting van de kruising is het fietspad richting (en over) de Leimuiderbrug vanaf 18 januari niet bereikbaar. Er wordt vanaf 18 januari een pontje ingezet zodat fietsers van Noord- naar Zuid-Holland (en terug) kunnen komen. De pont vaart dagelijks totdat het fietspad weer is opengesteld (omstreeks 29 januari).

Alle omleidingsroutes voor fietsers en gemotoriseerd verkeer staan t.z.t. aangegeven met borden en zijn nu al online te bekijken op de pagina Verbetering doorstroming Leimuiden. De werkzaamheden zijn bekend bij de hulpdiensten.

Werkzaamheden N207

Tekst: Gemeente Alphen aan den Rijn


Meer nieuws

Overige vandaag 15:43

Molenfoto wint lunch

KAAG EN BRAASSEM - Kaag en Braassem Promotie schreef in het kader van Mei Molenmaand een fotowedstrijd uit en mocht rekenen op bijna tachtig inzendingen. Samen met vertegenwoordiging van de Rijnlandse Molenstichting werden de foto’s op diverse punten beoordeeld.

Overige vandaag 09:15

OVKB houdt eerste live evenement

Kaag en Braassem, OVKB grijpt de versoepelingen van het kabinet aan om het jaarlijkse langste-dag-evenement live te laten plaatsvinden. Het is het eerste live evenement sinds de fusie van ondernemersverenigingen OVA Kaag en Braassem en OVKB-Oost, een halfjaar geleden.

Sport gisteren 20:25

One en Only marathon op 11 september

De organisatie van Loopvereniging Plantaris’ One en Only gaat er voor. Niet voor anderhalve meter, maar voor maar liefst 42,195 kilometer loopplezier door het VeenStenenTijdperk. Na een jaar afwezigheid zijn de plannen voor de 19e editie, van de populaire estafette-marathon als start van de kermisweek, weer uit de koelkast gehaald.

Voor Kinderen gisteren 12:12

Geen huttenbouw in Rijpwetering en Roelofarendsveen, wel in Leimuiden

Ondanks de versoepelingen gaan een hoop vakantie evenementen ook dit jaar niet door. Zo heeft de VAK Alkemade aangegeven dat de huttenbouw in Rijpwetering en Roelofarendsveen dit jaar niet doorgaat. In Leimuiden wordt dit jaar wel een huttenbouw gehouden. Zij het in een andere vorm en voor het goede doel.

Politie gisteren 10:59

Auto met schade achtergelaten op N207

In de nacht van vrijdag op zaterdag, rond 02.00u trof de politie een zwaar beschadigde auto aan op de busbaan van de N207. Van de inzittende(n) ontbrak elk spoor.

Coronacrisis in Kaag en Braassem 18 jun. 2021 19:46

Bijna terug naar normaal: dit verandert er op 26 juni

Vanaf zaterdag 26 juni kan bijna alles weer op anderhalve meter. Er geldt dan geen maximum aantal meer voor bezoek en groepsvorming, de mondkapjesplicht vervalt deels en op kantoor werken mag weer gedeeltelijk.