De Driemaster Kaag en Braassem

Na Leimuiden is nu ook op Kaag een reizend dagboek uitgezet

Op zaterdag 9 januari zijn er drie Reizende Dagboeken verspreid op Kaag. Deze boeken zullen tot 20 maart 2021 ‘reizen’ van buur naar buur. Hans Bruijn, de nu oudste inwoner van Kaag, mocht zaterdag het eerste dagboek ontvangen. 

Met steun van sociaal makelaar William Slotboom, van de Driemaster, heeft inwoonster Barbara Vermeer van Kaageiland het Reizend Dagboek Kaag omarmd. Drie dagboeken gaan nu rond over het eiland. Barbara en haar kinderen hebben zaterdag 9 januari 2021 het eerste boek uitgereikt aan Hans Bruijn.

Onder het mom van “Kaag doet, vertelt en deelt” reist het dagboek tot de lente over het eiland. Het is een leuke manier om in deze tijd verbonden te zijn in een tijd dat we minder makkelijk samen kunnen zijn.

‘’Eigenlijk is het heel simpel’’, laat Slotboom weten. ‘’Je kan in het dagboek een recept, een wens, een droom schrijven, maar ook een tekening maken of er iets in plakken is mogelijk. Als je dar hebt gedaan geef je het dagboek aan je buren die hetzelfde doen.’’ Als het dagboek dan vol is, wordt hetzelfde rondje weer gemaakt om alle verhalen te lezen.

Het doel van het dagboek? Beweging op gang brengen en aan elkaar denken in een sombere periode. ‘’Het zorgt voor verbinding binnen de kern.’’ Het is het doel van Slotboom om een betrokken buurt te creëren. ‘’Hierin staan initiatief en talent voorop.’’

De regels

Je mag dit dagboek maximaal 3 dagen bij je houden. Gebruik maximaal 2 pagina’s. Wees creatief en voel je vrij om het op je eigen manier te doen. Als je klaar bent, gooi je het bij één van de mensen door de bus die je nog niet bent tegengekomen in het dagboek. Of nog beter, geeft het persoonlijk bij iemand af. Dan weet je zeker dat het gebruikt wordt en bijvoorbeeld niet op de mat blijft liggen als iemand op vakantie is.

Wil jij ook in jouw buurt of wijk zo’n dagboek laten reizen, neem dan contact op met William (06 38 29 43 06) of mail William op w.slotboom@dedriemaster.nu.


Meer nieuws

Overige gisteren 17:21

Woubrugge ziet naar elkaar om

Maudy Heemskerk, inwoonster uit Woubrugge, begon zich in december ongerust maken over eenzame mensen in haar dorp. Met die reden startte zij ‘Woubrugge ziet naar elkaar om.’

Advertorial Overige gisteren 15:33

Slecht weer bestaat niet, slechte regenkleding wel...

Niets zo veranderlijk als het weer in Nederland! Een regenpak is dan ook zeker geen overbodige luxe. Sterker nog, als je regelmatig buiten te vinden bent is een regenpak een onmisbaar item! Maar hóe waterdicht is jouw regenpak nou eigenlijk? En op welke manier kun je je regenkleding het beste onderhouden? Plutosport deelt alle ins en outs.

Coronacrisis in Kaag en Braassem gisteren 09:02

Grote stijging gevaccineerden rijksvaccinatieprogramma in Kaag en Braassem

Het is je vast niet ontgaan: Nederland is gestart met vaccineren tegen het coronavirus. Alleen wanneer de groep gevaccineerden groot genoeg is, wordt de bevolking goed tegen het virus beschermd. Om in te schatten waar men mogelijk tegen de meeste corona-vaccinatieweigeraars aan zal lopen, bracht het Zorgverzekering Informatie Centrum (Z.I.C) de algemene vaccinatiegraad per gemeente in kaart. Zo ook voor onze gemeente.