Pixabay

Nacht van de Nacht: Alle gaan lichten uit

Zaterdag 24 oktober is het de Nacht van de Nacht. Dit houdt in dat honderden gemeenten en bedrijven de lichten en reclameverlichting van gebouwen, monumenten, stadhuizen, bruggen en kerken te doven. Doet jouw bedrijf ook mee?

De Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement, georganiseerd door de Natuur- en Milieufederaties. Dit jaar wordt de Nacht van de Nacht voor de 16e keer georganiseerd. Door alle lichten te doven bespaart het niet alleen geld en energie, maar het heeft ook een positief effect op de gezondheid en afweersysteem van mens en dier.

Activiteiten

Met de huidige situatie rondom het coronavirus en de persconferentie van premier Rutte heeft de Natuur en Milieufederaties besloten alle fysieke activiteiten tijdens de Nacht van de Nacht een jaar uit te stellen. Wel zijn er verschillende digitale activiteiten. Zo kun je zaterdag om 19.00 uur een lezing sterrenkunde voor kinderen volgen, door sterrenkundige Jeffrey Bout; kan je om 20.00 een workshop nachtfotografie volgen van ambassadeur Johan van der Wielen; start ambassadeur Govert Schilling om 21.00 uur een masterclass sterrenkunde voor volwassenen en wordt het programma om 22.00 uur afgesloten met een lezing van Joke Meijer over de gevolgen van lichthinder op mens en dier.

Wil jij ook zo’n digitale activiteit volgen? Kijk dan op de website van Nacht van de Nacht.  

 


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.