Nepagenten aangehouden in Amsterdam na actie op de A4 bij Roelofarendsveen

Op zaterdag 19 juni in de loop van de middag werd een buitenlandse bestelauto van de weg gehaald door agenten in een burgervoertuig. Echter, de burgeragenten bleken eigenlijk drie nepagenten te zijn. Na een ‘controle’ namen zij geld uit de auto in beslag. Vervolgens kozen de nepdienders het hazenpad. 

De bestuurder van de bestelbus vond het zaakje stinken en contacteerde de echte politie. De chauffeur van een bergingsvoertuig, die in eerste instantie door Rijkswaterstaat was aangestuurd voor een pechgeval, bleek het incident op zijn dashcam te hebben staan.

Toen het incident zich voltrok kwam per toeval de chauffeur van het bergingsvoertuig langs de buitenlandse bestelbus en de nepagenten. Dankzij zijn dashcambeelden kon het kenteken van de dieven achterhaald worden. De verschillende politie-eenheden schakelden snel. Mede daardoor werd het voertuig in het centrum van Amsterdam aangetroffen. 

De drie nepagenten, allemaal met de Iraanse nationaliteit, zijn aangehouden door de politie. Momenteel zitten zij nog vast en worden zij na de strafrechtelijke afhandeling overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.

Let op! 

Het politieteam van Kaag en Braassem waarschuwt waar je op moet letten, mocht je in aanraking komen met een politieagent. ‘’Een politieagent in uniform hoeft zich niet uit eigen beweging te legitimeren, maar wel als je erom vraagt. Als een agent ‘in burger’ vertelt dat hij van de politie is, moet hij wél uit eigen beweging het politielegitimatiebewijs tonen.”

Vertrouw je het niet? Bel dan meteen met 112. “In het geval van een ‘nepagent’ mag je altijd 112 bellen. Neem zoveel mogelijk kenmerken op van de ‘nepagent’ en probeer hem of haar of het vervoersmiddel te fotograferen. Neem hierbij geen onnodige risico’s!’’ Een gewaarschuwd mens telt voor twee. 


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.