Nieuw Licht bij Toneelvereniging Vios in Oud Ade

Toneelvereniging VIOS behoort met haar 72 spelende leden – waarvan de helft jeugdspelers – tot een van de belangrijkste theaterverenigingen binnen de Gemeente Kaag en Braassem. Jaarlijks komen meer dan tweeduizend bezoekers naar de uitvoeringen in het sfeervolle Dorpshuystheater van Oud Ade.

Daarnaast speelt VIOS een aantal voorstellingen voor senioren, gehandicapten de bewoners van tehuizen, hun mantelzorgers en overige kwetsbare groepen uit onze samenleving.

In 2021 zou het 55-jarige jubileum gevierd worden bij Toneelvereniging VIOS in Oud Ade. De coronacrisis haalde echter een streep door alle voorstellingen die ze hadden gepland in het jubileumjaar. De gedwongen stilstand van de toneelactiviteiten is bij VIOS nuttig besteed door onderhoud aan de podia, de rekwisieten en de kostuums. Daarbij kwamen ze er achter dat de dertig jaar oude verlichtingsinstallatie zo veel gevaarlijke tekortkomingen had, dat het verstandig zou zijn om de installatie in z’n geheel te vervangen door energiebesparende LED-verlichting

Bij de realisering van dit project werd er een beroep gedaan op de welwillendheid van het Fonds Alphen en Omstreken. Met een subsidie van € 2.000 werd het voor VIOS mogelijk om het theater te kunnen voorzien van energiebesparende LED-verlichting en daarmee tegelijk ook nog een aanzienlijke Co2 besparing te realiseren.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.