Nieuw Licht bij Toneelvereniging Vios in Oud Ade

Toneelvereniging VIOS behoort met haar 72 spelende leden – waarvan de helft jeugdspelers – tot een van de belangrijkste theaterverenigingen binnen de Gemeente Kaag en Braassem. Jaarlijks komen meer dan tweeduizend bezoekers naar de uitvoeringen in het sfeervolle Dorpshuystheater van Oud Ade.

Daarnaast speelt VIOS een aantal voorstellingen voor senioren, gehandicapten de bewoners van tehuizen, hun mantelzorgers en overige kwetsbare groepen uit onze samenleving.

In 2021 zou het 55-jarige jubileum gevierd worden bij Toneelvereniging VIOS in Oud Ade. De coronacrisis haalde echter een streep door alle voorstellingen die ze hadden gepland in het jubileumjaar. De gedwongen stilstand van de toneelactiviteiten is bij VIOS nuttig besteed door onderhoud aan de podia, de rekwisieten en de kostuums. Daarbij kwamen ze er achter dat de dertig jaar oude verlichtingsinstallatie zo veel gevaarlijke tekortkomingen had, dat het verstandig zou zijn om de installatie in z’n geheel te vervangen door energiebesparende LED-verlichting

Bij de realisering van dit project werd er een beroep gedaan op de welwillendheid van het Fonds Alphen en Omstreken. Met een subsidie van € 2.000 werd het voor VIOS mogelijk om het theater te kunnen voorzien van energiebesparende LED-verlichting en daarmee tegelijk ook nog een aanzienlijke Co2 besparing te realiseren.


Meer nieuws

Sport gisteren 12:47

EMM'21 komt goed weg in Voorschoten

Afgelopen zaterdag de wedstrijd in- en tegen Voorschoten, een ploeg met uitschieters naar boven en naar onderen met veel doelpunten.

Overige 26 nov. 2022 11:44

Fietsers gewond bij ongeval Floraweg

Bij een aanrijding tussen twee fietsers zijn zaterdagochtend twee fietsers gewond geraakt. Het ongeval gebeurde op de Floraweg in Roelofarendsveen.

Overige 25 nov. 2022 21:45

Traumahelikopter landt voor gevallen fietser

Vrijdagavond werden de hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, opgeroepen voor een eenzijdig ongeval op de Stationsstraat in Roelofarendsveen. Ter plaatse bleek een fietser te zijn gevallen.

Verkeer en vervoer 25 nov. 2022 13:59

ValOpShop komt naar het Sportpad in Roelofarendsveen

Fietsen in het donker zonder licht? De kans op een ongeluk schiet omhoog. Veel fietsers staan er niet bij stil en wagen zich op goed geluk in het verkeer. Op woensdag 30 november 2022 komt wethouder Dolf Kistemaker kijken of hij voldoende opvalt in het donker. Dan staat de ValOpShop op het Sportpad in Roelofarendsveen.

Overige 23 nov. 2022 12:38

Hans Klok opent Veense barbershop

Sinds begin oktober is First Trim Barbershop gevestigd aan het Noordeinde in Roelofarendsveen. Afgelopen zaterdag was de officiële opening. Die werd verricht door niemand minder dan de wereldberoemde illusionist Hans Klok.