Erma Rotteveel - gallery ghoyhuys

Nieuwe datum expositie Het verdriet van Hoogmade

Op de dag dat Nederland in lockdown ging stond de opening voor de expositie 'Het verdriet van Hoogmade’ gepland. Nu, drie maanden later, is de nieuwe datum voor de expositie bekend.

Unieke kunstfoto’s van de geblakerde kerk van Hoogmade

In het vroege voorjaar van 2021 legde Erma Rotteveel de overblijfselen van de door brand getroffen OLVG kerk De Goede Herder in Hoogmade op camera vast. Haar foto’s zijn verrassend, confronterend en ontroerend tegelijkertijd en laten ons de schoonheid van imperfectie zien. De expositie is ook te bezichtigen op woensdag 16 maart van 15.00 - 18.00 uur en daarna op afspraak.

Geïntrigeerd en geraakt door de beelden? De art foto’s zijn te koop. Een unieke gelegenheid om een ‘echte Rotteveel’ in huis te halen, zij verkoopt zelden vrij werk. De verkoopopbrengst komt bovendien voor 100% ten goede aan Stichting De Groene Punt, die het parochiebestuur financieel wil ondersteunen om de kerk te herbouwen.

Om geld in te zamelen organiseert Stichting De Groene Punt een loterij (loten à 10,-). De prijs is de 150x100 cm art foto* van Rotteveel. Loten zijn tot 13 maart te bestellen via info@stichtingdegroene.nl. Zondag 6 maart verkoopt de Stichting tussen 10.00 - 12.00 uur loten in de kerk. En uiteraard kun je 13 maart tot 16.55 uur loten aanschaffen in het ghoyhuys.

Plaats van handeling: het ghoyhuys

Het prachtige ghoyhuys zet geheel belangeloos zijn deuren open voor de openingsbijeenkomst en de expositie. Ook de drankjes en hapjes nemen zij voor hun rekening. Mocht je toch een bijdrage willen doen, dan komt die uiteraard ten goede aan Stichting De Groene Punt. Er staat een donatiebus op de bar. De openingsbijeenkomst vindt grotendeels buiten plaats, gezellig rondom vuurkorven. Warme kleding is aanbevolen. Voor senioren is er binnen zitruimte. 

Adres: Zuidzijderweg 8 • 2374 BV • Oud Ade (afslag Pannenkoekenboerderij en volg de bordjes naar het ghoyhuys). Kom indien mogelijk op de fiets, de parkeergelegenheid is beperkt.

Details

Zon. 13 maart openingsborrel van 15.00 - 18.00 uur
Woe. 16 maart inloop van 15.00 - 18.00 uur
Expositie Erma Rotteveel | Locatie gallery ghoyhuys 
Georganiseerd door én voor Stichting De Groene Punt

Programma zondag 13 maart:
15.00 uur inloop
16.00 uur opening expositie door burgemeester Astrid Heijstee-Bolt
17.00 uur trekking verloting


Meer nieuws

Advertorial Maatschappij 30 nov. 2022 13:09

Vrijwilliger Janny (71): “Voor mijn vrijwilligerswerk ga ik door het vuur”

Al zeven jaar is de 71-jarige Janny werkzaam als vrijwilliger bij Rietveld Alphen aan den Rijn. Rietveld is een zorglocatie van ActiVite, speciaal voor mensen met dementie. En hoewel omgaan met dementie niet altijd even makkelijk is, maken de blije reacties en dankbaarheid van de bewoners dat Janny dit toch al jaren met veel plezier doet.

Sport 28 nov. 2022 12:47

EMM'21 komt goed weg in Voorschoten

Afgelopen zaterdag de wedstrijd in- en tegen Voorschoten, een ploeg met uitschieters naar boven en naar onderen met veel doelpunten.

Overige 26 nov. 2022 11:44

Fietsers gewond bij ongeval Floraweg

Bij een aanrijding tussen twee fietsers zijn zaterdagochtend twee fietsers gewond geraakt. Het ongeval gebeurde op de Floraweg in Roelofarendsveen.