Dennis

Nieuwe fietsenstallingen Fietsmaatjes

Woensdagmiddag 30 september opende stichting Fietsmaatjes haar nieuwe stallingen voor de drie duofietsen. De stallingen bevinden zich bij De Gogherweide in Oude Wetering en bij De Arendshorst in Roelofarendsveen.

Tot voor kort stonden de fietsen in een loods aan het Noordeinde in Roelofarendsveen. Met de verkoop van deze loods, verviel ook de stalling van de drie duofietsen en zat de stichting even met de handen in het haar. Gelukkig bood woningcorporatie MeerWonen een helpende hand. Toen er vanuit Fonds Alphen en een stichting die anoniem wenst te blijven geld geschonken werd, konden de stallingen snel gerealiseerd worden. 

In januari begon de bouw van de stallingen al, maar zoals zo vaak dit jaar, gooide ook hier het coronavirus roet in het eten. Hierdoor lukte het pas om vandaag, 30 september, de openingshandelingen te verrichten. Directeur Peter Hoogvliet onderstreepte nogmaals de visie van MeerWonen, zijn corporatie doet meer dan het verhuren en onderhouden van woningen. "Wij hebben ook maatschappelijk een taak, vandaar dat wij graag mee wilden werken aan deze stallingen. En, mochten jullie in de toekomst nog een stalling nodig hebben, dan weten jullie ons te vinden", zo sloot hij zijn openingswoord af. Iets wat door de aanwezige mensen van Fietsmaatjes met luid applaus ontvangen werd.

Stichting Fietsmaatjes

Dat Stichting Fietsmaatjes een belangrijke plaats in onze samenleving heeft ingenomen, blijkt wel uit het feit dat er in de laatste zes maanden maar liefst 35 nieuwe gasten zich hebben aangemeld. "Helaas blijft het aantal vrijwilligers wat achter, dus zijn wij dringend op zoek naar nieuwe fietsmaatjes", aldus voorzitter Stefan van der Zwet. 

Lijkt het je leuk en gezellig om af en toe met een inwoner van De Gogherweide of De Arendshorst een rondje door de gemeente te fietsen, geef je dan op via www.fietsmaatjeskb.nl. Naast de waardering van de gasten krijg je er ook nog eens wat lichaamsbeweging voor terug. En dat is toch mooi in deze tijd waarin de coronakilo's er steeds makkelijker aan lijken te komen. 

 


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.