Erma Rotteveel

Nieuwe kunstfoto ‘Aanpakkers’ toegevoegd aan de Tulpenroute

Stichting Tulpenroute zit niet stil. Het bestuur heeft de winter van 2022 gebruikt om de vaarvariant van de Tulpenroute opnieuw uit te breiden met een op een kas bevestigde levensgrote kunstfoto. Deze foto, gemaakt door Erma Rotteveel, werd op 18 mei jl. officieel onthuld.

De foto op de geschakelde kas is onderdeel van de Tulpenroute (vaarvariant) en kan dus vanaf het water bewonderd worden. Ditmaal vertelt de foto het verhaal van de vele inmakerijen die Roelofarendsveen in het verleden rijk was en de onzichtbare band van die bedrijven met de Veenmeermin. Van alle inmakerijen is anno 2022 Ruiten Foodpack de enige die nog over is. Dit aan het Veenderveld gevestigde bedrijf hecht er belang aan dat de geschiedenis van deze sector voor de overlevering bewaard blijft en gedeeld kan worden met bewoners, recreanten en toeristen in de gemeente Kaag en Braassem. Alle reden voor eigenaar Hans van Ruiten om de totstandkoming van dit fotopaneel, die de naam ‘Aanpakkers’ kreeg, te ondersteunen. Ruud en Robert Hoogenboom, eigenaren van tulpenbroeierij T. C. Hoogenboom en Zn. BV, hebben met plezier hun kas hiervoor beschikbaar gesteld.

 

Tulpenbolletjes in het zoetzuur – trots

Gelijktijdig met de lancering van het fotopaneel, onthulde Hans van Ruiten een pot tulpenbolletjes in zoetzuur. Dit ludieke, nieuwe product werd speciaal voor deze gelegenheid in een gelimiteerde serie geproduceerd. De tulpenbolletjes in het zoetzuur zijn te koop bij De Kaaswereld in Roelofarendsveen.

Hans Straathof, voorzitter van Stichting Tulpenroute, gaf in zijn speech aan bijzonder blij te zijn met het nieuwe fotopaneel als uitbreiding van de Tulpenroute (vaarvariant). Hij bedankte de familie Van Ruiten en de familie Hoogenboom voor het mogelijk maken ervan. Ook vermeldde hij dat de Tulpenroute inmiddels een begrip is in de regio. “Als bestuur van Stichting Tulpenroute zijn we daar trots op. Het is voor ons een extra motivatie ons om door te blijven bouwen aan deze prachtige vaarroute”, aldus Hans Straathof.

 

Ook bekijken?

De Tulpenroute is vrij toegankelijk voor iedereen, ook als u geen eigen boot heeft: er is volop gelegenheid om deze in Roelofarendsveen te huren. Meer informatie, zoals de routebeschrijving, is te vinden op: https://www.detulpenroute.nl/.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.