Gemeente K&B

Nieuwe Langebrug Oud Ade gereed en open voor verkeer

Vanaf vrijdagmiddag 28 mei is de nieuwe Langebrug in Oud Ade weer geopend voor al het verkeer. En dat na een groot en intensief traject met het realiseren van een nieuwe auto- en fietsbrug. Daar is de gemeente Kaag en Braassem blij mee, omdat het ontbreken van de brugverbinding voor veel omwonenden en passanten flinke beperkingen opleverde.  

Weetjes

Maar nu is de brug klaar! Een kleine opsomming van wat leuke weetjes; er zijn 38 fundatiepalen geboord, er is 150 meter stalen damwand geplaatst, er zijn 22 groutankers gebruikt. Daarnaast 330 m3 beton. De brug is opgebouwd uit prefab betonnen kespen (onderslagbalken) en prefab betonnen liggers. Daarna is deze afgestort met een druklaag. De autobrug heeft 7 overspanningen. Start van de bouw was op 28 september 2020 en de opening nu dus op 28 mei 2021

Varen, fietsen, openbaar vervoer en autoverkeer

Het vaarverkeer kan inmiddels alweer enige tijd gebruik maken van de vaarverbinding. Het fietsverkeer gebruikt de nieuwe fietsbrug.  De bus gaat weer rijden vanaf 6 juni, aanvang van de dienst. Busmaatschappij Arriva bereidt dit nu voor. De lichtmast op de brug wordt pas in juni geplaatst; tot die tijd is de verlichting in de omgeving aangepast zodat de brug goed verlicht is.

Langebrug open

Trots

De gemeente is trots op de nieuwe Langebrug. Trots op de samenwerking met aannemer Hegeman Bouw & Infra, maar ook trots op alle inwoners, vanwege het geduld en medewerking. Wethouder Yvonne Peters onderschrijft dat. “Wat ben ik blij en trots dat dit grote project nu bijna afgerond is. Ik bedank u als inwoner voor de wijze waarop u meegewerkt heeft. Want werkzaamheden met deze impact zijn nooit prettig. Heel fijn om te zien hoe daar mee omgegaan is. Met deze nieuwe brug zijn we klaar voor de toekomst.''


Meer nieuws

Politiek 23 jun. 2022 12:01

Nieuwe wethouders beëdigd, afscheid van twee oude wethouders

Kaag en Braassem heeft een nieuw bestuur. Woensdagavond zijn Dolf Kistemaker (PRO), Gerben van Duin (PRO), Nick van Egmond (D66) en Yvonne Peters (VVD) beëdigd als wethouder. Op deze avond namen Petra van der Wereld en Inge van der Meer afscheid.

Evenementen 22 jun. 2022 10:30

Eindelijk weer feestweek in Oude Wetering

Traditiegetrouw is er in de eerste week van juli weer Feest! In Oude Wetering. Van 7 juli tot en met 9 juli staat Oude Wetering op zijn kop met allerlei activiteiten van Feest! In de Oude Wetering. Welke activiteiten er zullen zijn lees je hier.

Advertorial Gezondheid en welzijn 21 jun. 2022 16:11

Meer Casemanagers Dementie in de regio

Regionale ouderen- en thuiszorgorganisaties ActiVite, Libertas Leiden en WIJdezorg zien het aantal mensen met dementie toenemen. Daarom hebben ze de handen ineengeslagen bij het opleiden van een nieuwe lichting Casemanagers Dementie, die donderdag 16 juni het diploma ontving.