Nieuwe maatregelen in verband met coronavirus: gevolgen voor scholen en horeca

Scholen, horecagelegenheden, sportclubs en kinderopvangen gaan tot en met maandag 6 april dicht. Dit werd zojuist gemeld tijdens de persconferentie.

De afgelopen dagen zijn de scholen er niet in geslaagd om de deuren open te houden door zieke docenten en bezorgde ouders. Hierdoor ontstaan er problemen binnen de organisatie. Daarom is besloten om vanaf maandag 16 maart tot en met maandag 6 april de scholen te sluiten. De scholen en kinderopvang blijven open voor kinderen met ouders in vitale beroepen. Hieronder vallen ouders die werken in de zorg, bij de politie of bij de brandweer.

Onderwijspersoneel en pedagogische medewerkers zijn daarom hard nodig om deze kinderen op te vangen. 
Maar het blijft hier niet bij. Ook de horeca moet de deuren sluiten. Dit moet zondag 15 maart vanaf 18:00 uur. Ook sport- en fitnessclubs moeten hun deuren sluiten vanaf 18:00 uur op zondag 15 maart. Verder doen de ministers een oproep om op gepaste afstand van elkaar te blijven, bij voorkeur op een afstand van 1,5 meter. Ook bij het boodschappen doen. Hierbij wordt benadrukt om niet te gaan hamsteren, omdat dit voor problemen zorgt bij supermarkten.

Nederland gaat nog niet op slot, zo meldt minister Bruno Bruins, maar er worden wel steeds verdergaande maatregelen getroffen. “We moeten samen door deze crisis”, aldus Bruins. De overheid biedt daarom hulp aan bedrijven en horecagelegenheden die dit nodig hebben.


Meer nieuws

Politie gisteren 14:50

34 bekeuringen uitgeschreven tijdens verkeerscontroles op N207

Wekelijks controleert het Team Verkeer van de politie in Noord-Holland in het kader van het project Hotspot op een plaats in de regio waar in verhouding veel ernstige aanrijdingen plaatsvinden of verkeersgevaarlijke situaties ontstaan. Dit keer was het de beurt aan de N207.

Sport gisteren 11:48

Finaledag Kaag en Braassemcup bij ROAC

Ook dit jaar zal er door voetballend Kaag en Braassem weer gestreden worden om de Kaag en Braassem Cup. De opzet is dit jaar wel anders dan we gewend waren. 

Sport gisteren 07:19

Heemskerk door naar finale

Voor het eerst staat Femke Heemskerk in een individuele olympische finale. De 33-jarige zwemster uit Roelofarendsveen plaatste zich afgelopen nacht met 52,93 seconden als zesde voor de strijd om de medailles op de 100 meter vrije slag. Het was haar op één na beste tijd ooit op die afstand. 

Natuur en recreatie 28 jul. 2021 14:03

Hulp gezocht voor nieuw zwemstrand in Roelofarendsveen/Oude Wetering

Begin dit jaar is er een petitie, georganiseerd door een inwoner uit Roelofarendsveen, gehouden waarin werd opgeroepen om een zwemplek te ontwikkelen. Deze petitie is door 707 inwoners ondertekend. Hieruit heeft het college de conclusie getrokken dat er behoefte is om een nieuwe zwemplek te realiseren die ook geschikt is voor onze jongste inwoners.