Nieuwe opzet voor de Play Fair markt!

Play Fair gaat de formule van haar rommelmarkt – op zaterdag 25 april 13:00 uur - veranderen.

Al bijna 40 jaar organiseert tafeltennisvereniging Play Fair uit Leimuiden elk voorjaar een rommelmarkt, RommelFair genoemd. Wat in 1980 begon als een combinatie van Fancy Fair met rommelmarkt, groeide in de loop van de jaren uit tot een grote rommelmarkt die bezoekers vanuit de hele regio trok. Onderdelen zoals de cavia-bak, spijkerbroekhangen, een schiettent en veel spelletjes voor kinderen, verdwenen in de loop van de tijd en zeker vanaf 1992 is de Rommelmarkt enorm gaan groeien.

Die opzet van een grote rommelmarkt is echter niet meer haalbaar. Rommelmarkten worden minder druk bezocht. Er is veel concurrentie van kringloopwinkels en online marktplaatsen. Diverse kosten worden te hoog en het aantal leden om de grote hoeveelheid werk te verzetten wordt kleiner. Het is dus tijd voor een andere opzet.

Wat gaat er nu veranderen?

De grote rommelmarkt in de bekende vorm zal verdwijnen. We gaan niet meer spullen ophalen, uitsorteren, naar het Spant brengen, inrichten, verkopen en restanten weer afvoeren. Wel willen we particulieren - leden en niet-leden - gelegenheid geven om (tegen kostendekking) een kraam of een deel in te richten en spullen te verkopen, iets creatiefs te doen of om zich te presenteren. Dus nog een kleine (rommel)markt.

Daarnaast willen we weer de oude formule van Fancy Fair terughalen, met leuke spellen voor jong en oud, schminken, beautyhoek en activiteiten voor de kleintjes. Er zal natuurlijk een tafeltennishoek zijn waar we tafeltennisspelletjes kunnen doen of tegen de robot kunnen spelen.

Naast de kramen zal er in de Vijverzaal van ’t Spant een gezellige hoek worden ingericht met bar en zitjes om de inwendige mens te verzorgen. Met Patrick en Dunya van de Spantbar hebben we goede afspraken kunnen maken zodat er een mooi win-win situatie is.

Wat niet ontbreekt zijn het Rad van Avontuur, de bekende loterijen en natuurlijk het kluisspel. De kluis wordt geopend als een inwoner van Leimuiden of Rijnsaterwoude een winnend nummer heeft op de huis-aan-huis verspreide folder van Play Fair. Er zijn 20 winnende nummers in omloop, elk goed voor 50 euro!

Veiling

Nieuw op deze dag is een veiling van allerlei zaken: leuke, lekkere, ludieke, verrassende dingen, activiteiten of belevenissen. Deze kavels worden in ’t Spant gepresenteerd en de hele middag kan er schriftelijk op geboden worden. Aan het einde van de middag worden de winnaars/kopers bekend gemaakt. Hoewel er al ideeën zijn, is er nog genoeg ruimte om de kavels aan te vullen. Dus als u nog iets aan te bieden heeft voor deze veiling, houden we ons aanbevolen. U kunt het laten weten via rommelfair@ttv-playfair.nl

Aanmelden voor kraamhuur of andere ideeën?

Het is de eerste keer dat we het op deze manier organiseren. We moeten dus nog veel uitdenken en voorbereiden. Iedereen die een leuk of ludiek idee heeft voor de markt is welkom! Leuke spellen, creatieve activiteiten, iets te verkopen of je bedrijf of vereniging presenteren? Het mag van alles zijn. Iedereen wordt uitgedaagd om met ideeën te komen, met als basisgedachte dat Play Fair een leuke middag voor Leimuiden/Rijnsaterwoude verzorgt.

Vragen, ideeën en aanmeldingen kunnen worden gestuurd aan rommelfair@ttv-playfair.nl

Tot ziens op zaterdag 25 april 2020 van 13:00 – 17:00 in ’t Spant te Leimuiden.


Meer nieuws

Coronacrisis in Kaag en Braassem vandaag 14:39

Aantal coronapatiënten gestegen naar 8

Het aantal coronapatiënten in Kaag en Braassem is opnieuw gestegen. Het RIVM meldt dat er momenteel acht bevestigde patiënten zijn in de gemeente.

Overige vandaag 14:29

Eerste stap kerk Hoogmade gezet

De Hoogmadese pastorie van de Onze Lieve Vrouw-Geboorte kerk die in november afbrandde, mag deze week eindelijk weer betreden worden. 

Algemeen vandaag 13:01

Best gelezen berichten van vorige week

Geen week is hetzelfde in de gemeente Kaag en Braassem. Wat gebeurde er allemaal vorige week? En welke berichten van de afgelopen week vonden jullie het meest interessant?

Algemeen vandaag 11:39

Fraudeurs actief op WhatsApp

Er zijn fraudeurs actief op WhatsApp. Door zich voor te doen als een familielid in financiële nood proberen ze iemand geld af te troggelen. De politie waarschuwt voor deze oplichters.

Advertorial Blog Coronacrisis in Kaag en Braassem vandaag 11:03

''Ik beloof dat ik nooit meer ga klagen dat ik het druk heb''

Yoney Verschuur van Verschuur Watersport schreef een blog over de coronacrisis. ''Wat juist dé start van ons seizoen had moeten worden, is door de coronacrisis vrijwel stopgezet.''

Coronacrisis in Kaag en Braassem vandaag 09:11

Tuinieren in de coronacrisis

We krijgen het advies om onze mentale gezondheid op peil te houden door te sporten en te bewegen. Maar hoe? Volkstuinders geven je de tip: ga de tuin in!