Theater Castellum
Advertorial Cultuur

Nieuwkoops tintje aan de voorstelling van Wende

Op dinsdag 5 april staat Wende in Theater Castellum met haar voorstelling ‘De Wildernis’. Ze is één van de meest veelzijdige artiesten van Nederland. Afgelopen dinsdag was ze te gast in De Avondshow met Arjen Lubach en daar vertelde ze onder andere over haar nieuwe voorstelling mét een Nieuwkoops tintje: ze heeft samengewerkt met zangeres Froukje. 

Wende Snijders gaat van pop naar elektronisch, van jazz naar klassiek en combineert deze muziekstijlen al jaren in grensverleggende, interdisciplinaire voorstellingen. Haar prijzenkast weerspiegelt die diversiteit: ze won een Edison in bijna elke categorie en werd als actrice genomineerd voor een Gouden Kalf. Sinds 2017 cureert ze haar eigen festival ‘Kaleidoscoop’ in Koninklijk Theater Carré en ook daar heeft Froukje opgetreden.

Nieuwkoopse zangeres

De 20-jarige Froukje Veenstra profileerde zich begin 2020 met haar single ‘Groter dan Ik’ in één klap als één van de nieuwe beloften van de Nederlandse alternatieve pop. Het nummer over de klimaatcrisis ging viraal op internet en bracht haar op de radar van media als De Wereld Draait Door en 3FM. Ze studeert Songwriting aan het Conservatorium in Rotterdam, heeft al verschillende prijzen gewonnen en vrijdag is haar tweede EP ‘Uitzinnig’ uitgekomen.

De Wildernis

In samenwerking met Toneelgroep Oostpool, het Nederlands Kamerkoor en een (inter)nationaal artistiek team verkent Wende de wildernis in onszelf en de wereld daarbuiten. Ze vertaalt wat tussen hart en onderbuik woont in een nieuwe multidisciplinaire show. “Het is een ode aan de nieuwsgierigheid, voor wat er onderhuids woekert in ons mensen”, aldus Wende.

Kaarten

Wende is op 5 april te zien in Theater Castellum. Kaarten zijn te koop via www.theatercastellum.nl.


Meer nieuws

Advertorial Maatschappij 30 nov. 2022 13:09

Vrijwilliger Janny (71): “Voor mijn vrijwilligerswerk ga ik door het vuur”

Al zeven jaar is de 71-jarige Janny werkzaam als vrijwilliger bij Rietveld Alphen aan den Rijn. Rietveld is een zorglocatie van ActiVite, speciaal voor mensen met dementie. En hoewel omgaan met dementie niet altijd even makkelijk is, maken de blije reacties en dankbaarheid van de bewoners dat Janny dit toch al jaren met veel plezier doet.

Sport 28 nov. 2022 12:47

EMM'21 komt goed weg in Voorschoten

Afgelopen zaterdag de wedstrijd in- en tegen Voorschoten, een ploeg met uitschieters naar boven en naar onderen met veel doelpunten.

Overige 26 nov. 2022 11:44

Fietsers gewond bij ongeval Floraweg

Bij een aanrijding tussen twee fietsers zijn zaterdagochtend twee fietsers gewond geraakt. Het ongeval gebeurde op de Floraweg in Roelofarendsveen.