Dennis

NL Doet ook in Kaag en Braassem

Afgelopen weekeind was NL Doet. De grootste vrijwilligersactie van Nederland. Ook in Kaag en Braassem waren een aantal acties. Onder andere in Hoogmade en Nieuwe Wetering werden de handen uit de mouwen gestoken.

Op De Bult was het een drukte van belang. 16 vrijwilligers hielpen met het schilderen van een opslagcontainer. De fruitveldjes werden onkruidvrij gemaakt en op de snertplek werd een zandtaartjesoven in elkaar gezet.

(tekst gaat door onder foto)

NL Doet Swiffershoeve

Een klein stukje verderop, bij de Swiffershoeve, was het beeld niet veel anders. De grote schuur was voorzien van een nieuw dak en iemand had onlangs nieuwe verlichting voor in de schuur gedoneerd. Een goede reden om het plafond flink aan te pakken. Dat is weer lekker wit. Maar ook de kleine schuur kon een likje verf gebruiken. Gelukkig waren er vrijwilligers genoeg om alle klussen te klaren.


Meer nieuws

Overige vandaag 15:43

Molenfoto wint lunch

KAAG EN BRAASSEM - Kaag en Braassem Promotie schreef in het kader van Mei Molenmaand een fotowedstrijd uit en mocht rekenen op bijna tachtig inzendingen. Samen met vertegenwoordiging van de Rijnlandse Molenstichting werden de foto’s op diverse punten beoordeeld.

Overige vandaag 09:15

OVKB houdt eerste live evenement

Kaag en Braassem, OVKB grijpt de versoepelingen van het kabinet aan om het jaarlijkse langste-dag-evenement live te laten plaatsvinden. Het is het eerste live evenement sinds de fusie van ondernemersverenigingen OVA Kaag en Braassem en OVKB-Oost, een halfjaar geleden.

Sport gisteren 20:25

One en Only marathon op 11 september

De organisatie van Loopvereniging Plantaris’ One en Only gaat er voor. Niet voor anderhalve meter, maar voor maar liefst 42,195 kilometer loopplezier door het VeenStenenTijdperk. Na een jaar afwezigheid zijn de plannen voor de 19e editie, van de populaire estafette-marathon als start van de kermisweek, weer uit de koelkast gehaald.

Voor Kinderen gisteren 12:12

Geen huttenbouw in Rijpwetering en Roelofarendsveen, wel in Leimuiden

Ondanks de versoepelingen gaan een hoop vakantie evenementen ook dit jaar niet door. Zo heeft de VAK Alkemade aangegeven dat de huttenbouw in Rijpwetering en Roelofarendsveen dit jaar niet doorgaat. In Leimuiden wordt dit jaar wel een huttenbouw gehouden. Zij het in een andere vorm en voor het goede doel.

Politie gisteren 10:59

Auto met schade achtergelaten op N207

In de nacht van vrijdag op zaterdag, rond 02.00u trof de politie een zwaar beschadigde auto aan op de busbaan van de N207. Van de inzittende(n) ontbrak elk spoor.

Coronacrisis in Kaag en Braassem 18 jun. 2021 19:46

Bijna terug naar normaal: dit verandert er op 26 juni

Vanaf zaterdag 26 juni kan bijna alles weer op anderhalve meter. Er geldt dan geen maximum aantal meer voor bezoek en groepsvorming, de mondkapjesplicht vervalt deels en op kantoor werken mag weer gedeeltelijk.