Noodverordening vanaf zaterdagavond 14 maart

Vanaf zaterdagavond 14 maart 20:00 uur geldt de noodverordening. Evenementen en bijeenkomsten van meer dan 100 personen zijn vanaf dat moment strafbaar.

Dit heeft Veiligheidsregio Hollands Midden bekendgemaakt. Op 13 maart tekende de voorzitter van het Algemeen Bestuur de noodverordening COVID-19. De noodverordening geldt voor de hele veiligheidsregio Hollands Midden, waar Kaag en Braassem ook onder valt. De inwerkingtreding van de noodverordening is op zaterdag 14 maart 2020 om 20:00 uur en geldt tot en met dinsdag 31 maart 2020.

Maar wat houdt deze noodverordening in? De maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen worden aangescherpt. Als er tijdens denoodverordening evenementen en bijeenkomsten worden gehouden met meer dan 100 mensen, ben je strafbaar. Dit geldt zowel voor evenementen en bijeenkomsten in besloten sfeer als voor samenkomsten in gebouwen, de open lucht en (openbare) ruimtes. Scholen vormen hierop een uitzondering.

Houd je je hier niet aan? Dan ben je strafbaar op grond van artikel 443 van het Wetboek van Strafrecht. Dit houdt in dat je wordt gestraft met hechtenis van ten hoogste drie maanden of een geldboete van de tweede categorie. Dit komt neer op een boete van € 4350.

Let op: dit betekent dus niet dat er gehamsterd hoeft te worden in de supermarkten. 

Hele noodverordening lezen? Klik hier.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.