Noodverordening vanaf zaterdagavond 14 maart

Vanaf zaterdagavond 14 maart 20:00 uur geldt de noodverordening. Evenementen en bijeenkomsten van meer dan 100 personen zijn vanaf dat moment strafbaar.

Dit heeft Veiligheidsregio Hollands Midden bekendgemaakt. Op 13 maart tekende de voorzitter van het Algemeen Bestuur de noodverordening COVID-19. De noodverordening geldt voor de hele veiligheidsregio Hollands Midden, waar Kaag en Braassem ook onder valt. De inwerkingtreding van de noodverordening is op zaterdag 14 maart 2020 om 20:00 uur en geldt tot en met dinsdag 31 maart 2020.

Maar wat houdt deze noodverordening in? De maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen worden aangescherpt. Als er tijdens denoodverordening evenementen en bijeenkomsten worden gehouden met meer dan 100 mensen, ben je strafbaar. Dit geldt zowel voor evenementen en bijeenkomsten in besloten sfeer als voor samenkomsten in gebouwen, de open lucht en (openbare) ruimtes. Scholen vormen hierop een uitzondering.

Houd je je hier niet aan? Dan ben je strafbaar op grond van artikel 443 van het Wetboek van Strafrecht. Dit houdt in dat je wordt gestraft met hechtenis van ten hoogste drie maanden of een geldboete van de tweede categorie. Dit komt neer op een boete van € 4350.

Let op: dit betekent dus niet dat er gehamsterd hoeft te worden in de supermarkten. 

Hele noodverordening lezen? Klik hier.


Meer nieuws

Politie gisteren 14:50

34 bekeuringen uitgeschreven tijdens verkeerscontroles op N207

Wekelijks controleert het Team Verkeer van de politie in Noord-Holland in het kader van het project Hotspot op een plaats in de regio waar in verhouding veel ernstige aanrijdingen plaatsvinden of verkeersgevaarlijke situaties ontstaan. Dit keer was het de beurt aan de N207.

Sport gisteren 11:48

Finaledag Kaag en Braassemcup bij ROAC

Ook dit jaar zal er door voetballend Kaag en Braassem weer gestreden worden om de Kaag en Braassem Cup. De opzet is dit jaar wel anders dan we gewend waren. 

Sport gisteren 07:19

Heemskerk door naar finale

Voor het eerst staat Femke Heemskerk in een individuele olympische finale. De 33-jarige zwemster uit Roelofarendsveen plaatste zich afgelopen nacht met 52,93 seconden als zesde voor de strijd om de medailles op de 100 meter vrije slag. Het was haar op één na beste tijd ooit op die afstand. 

Natuur en recreatie 28 jul. 2021 14:03

Hulp gezocht voor nieuw zwemstrand in Roelofarendsveen/Oude Wetering

Begin dit jaar is er een petitie, georganiseerd door een inwoner uit Roelofarendsveen, gehouden waarin werd opgeroepen om een zwemplek te ontwikkelen. Deze petitie is door 707 inwoners ondertekend. Hieruit heeft het college de conclusie getrokken dat er behoefte is om een nieuwe zwemplek te realiseren die ook geschikt is voor onze jongste inwoners.