Pixabay

Oasen waarschuwt voor valse e-mails over betalen waterverbruik

Er zijn valse e-mails in omloop van Oasen, het drinkwaterbedrijf dat onder meer drinkwater levert aan Kaag en Braassem. In de mails wordt gevraagd om een openstaand bedrag voor het waterverbruik te betalen. 

Bij Oasen zijn meerdere meldingen binnengekomen over zogenaamde phishing-mails die rondgaan. “In deze valse e-mail wordt een oproep gedaan een bedrag over te maken voor openstaande kosten”, legt het drinkwaterbedrijf uit. “Verwijder deze mail direct, klik niet op de links in de mail en maak geen geld over. Met phishing-mails proberen cybercriminelen mensen door e-mails naar een valse website te lokken. Daar stelen ze gegevens of geld.”

De valse e-mail herken je op een aantal manieren. Zo eindigt de afzender niet met @oasen.nl, ontbreekt het adres waar drinkwater geleverd wordt en het overeenkomstnummer, de genoemde incassokosten (€ 28,50) kloppen niet met de kosten die Oasen in rekening brengt, de knop met ‘betaling’ vind je niet in e-mails van Oasen en onderaan het bericht staat dat de mail ‘alleen voor educatieve doeleinden’ is.

Een voorbeeld van de phising mail die rondgaat vind je hieronder.

valse mail oasen-phising.png


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.