Google Street View

Oever Heimanswetering is aan vervanging toe, provincie maakt projectplan

De oevers tussen Leimuiden en Alphen aan den Rijn zijn nodig aan vervanging toe. In de komende jaren zal provincie Zuid-Holland de oevers van de Oude Wetering, Woudwetering en Heimanswetering vervangen.

“De weteringen zijn onderdeel van een belangrijke vaarroute voor zowel beroeps- als recreatievaart. Dagelijks varen er veel boten voorbij”, begint provincie Zuid-Holland. Sterke oevers zijn daarom belangrijk. Het vervangen van de oevers zorgt voor de veiligheid van de vaarweg en het behouden daarvan.

Werkzaamheden

De provincie heeft contact opgenomen met eigenaren van sommige delen van de oevers om het beheer en het onderhoud daar over te nemen. De kosten zullen dus niet meer voor de bewoners, maar de provincie zijn. In 2023 zal er gestart worden met de werkzaamheden. Dit nadat er onderzoek is gedaan naar onder andere de waterbodem van de weteringen, de bodem van tuinen die onderdeel zijn van het project en bomen die langs de oever in sommige tuinen staan. 

Momenteel is provincie Zuid-Holland bezig met voorbereidende werkzaamheden. “We werken aan het opstellen van een projectplan in het kader van de Waterwet. In het projectplan staat het werk beschreven en de wijze waarop het zal worden uitgevoerd. Voorafgaand aan een besluit hierover wordt het projectplan openbaar gemaakt”, aldus de provincie.

Na de besluitvorming wordt gestart met de uitvoering, nadat een aannemer wordt aangesteld.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.