Google Street View

Oever Heimanswetering is aan vervanging toe, provincie maakt projectplan

De oevers tussen Leimuiden en Alphen aan den Rijn zijn nodig aan vervanging toe. In de komende jaren zal provincie Zuid-Holland de oevers van de Oude Wetering, Woudwetering en Heimanswetering vervangen.

“De weteringen zijn onderdeel van een belangrijke vaarroute voor zowel beroeps- als recreatievaart. Dagelijks varen er veel boten voorbij”, begint provincie Zuid-Holland. Sterke oevers zijn daarom belangrijk. Het vervangen van de oevers zorgt voor de veiligheid van de vaarweg en het behouden daarvan.

Werkzaamheden

De provincie heeft contact opgenomen met eigenaren van sommige delen van de oevers om het beheer en het onderhoud daar over te nemen. De kosten zullen dus niet meer voor de bewoners, maar de provincie zijn. In 2023 zal er gestart worden met de werkzaamheden. Dit nadat er onderzoek is gedaan naar onder andere de waterbodem van de weteringen, de bodem van tuinen die onderdeel zijn van het project en bomen die langs de oever in sommige tuinen staan. 

Momenteel is provincie Zuid-Holland bezig met voorbereidende werkzaamheden. “We werken aan het opstellen van een projectplan in het kader van de Waterwet. In het projectplan staat het werk beschreven en de wijze waarop het zal worden uitgevoerd. Voorafgaand aan een besluit hierover wordt het projectplan openbaar gemaakt”, aldus de provincie.

Na de besluitvorming wordt gestart met de uitvoering, nadat een aannemer wordt aangesteld.


Meer nieuws

Sport gisteren 12:47

EMM'21 komt goed weg in Voorschoten

Afgelopen zaterdag de wedstrijd in- en tegen Voorschoten, een ploeg met uitschieters naar boven en naar onderen met veel doelpunten.

Overige 26 nov. 2022 11:44

Fietsers gewond bij ongeval Floraweg

Bij een aanrijding tussen twee fietsers zijn zaterdagochtend twee fietsers gewond geraakt. Het ongeval gebeurde op de Floraweg in Roelofarendsveen.

Overige 25 nov. 2022 21:45

Traumahelikopter landt voor gevallen fietser

Vrijdagavond werden de hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, opgeroepen voor een eenzijdig ongeval op de Stationsstraat in Roelofarendsveen. Ter plaatse bleek een fietser te zijn gevallen.

Verkeer en vervoer 25 nov. 2022 13:59

ValOpShop komt naar het Sportpad in Roelofarendsveen

Fietsen in het donker zonder licht? De kans op een ongeluk schiet omhoog. Veel fietsers staan er niet bij stil en wagen zich op goed geluk in het verkeer. Op woensdag 30 november 2022 komt wethouder Dolf Kistemaker kijken of hij voldoende opvalt in het donker. Dan staat de ValOpShop op het Sportpad in Roelofarendsveen.

Overige 23 nov. 2022 12:38

Hans Klok opent Veense barbershop

Sinds begin oktober is First Trim Barbershop gevestigd aan het Noordeinde in Roelofarendsveen. Afgelopen zaterdag was de officiële opening. Die werd verricht door niemand minder dan de wereldberoemde illusionist Hans Klok.