Dennis

Omwonenden: alleen kleinschalige recreatie bij Braassemboulevard, geen tulpensteiger

Op dinsdagavond 14 januari waren zo’n 30 mensen aanwezig in het gemeentehuis bij de bijeenkomst over de Braassemboulevard in Roelofarendsveen. Tijdens de bijeenkomst kwam naar voren dat het idee voor de tulpensteiger definitief de prullenbak in gaat. Omwonenden willen alleen kleinschalige recreatie bij de Braassemboulevard.

Rode en groene stickers
Op het gemeentehuis konden omwonenden meepraten over de recreatievoorzieningen die op en langs de Braassemboulevard en in het Braassemermeer geplaatst kunnen worden. “Het was een mooie eerste bijeenkomst”, vertelt Bastiaan van Nunen, bewoner van de Noordkade. “Er waren een soort moodboards gemaakt met foto’s. Aanwezigen konden met rode en groene stickers laten weten of ze een idee wel of niet leuk vonden.”

Hieruit bleek dat er duidelijke meningen waren voor en tegen bepaalde ideeën. Alles met natuur bleek in de smaak te vallen. De rode stickers waren te zien bij het idee voor een skatebaan, een camping en een hondenlosloopgebied. De nieuwe ideeën die wel met enthousiasme ontvangen werden waren fietsoplaadpunten, een zwemstrandje, bijenkasten, bankjes en vogelnestkasten.

Van vooraf aan beginnen
Het idee van de tulpensteiger is verdwenen. Met de nieuwe ideeën wordt er van voren af aan begonnen om het idee voor de Braassemboulevard uit te werken. “Leuk was dat er ook ruimte was om eigen ideeën in te brengen. Sommige ideeën werden echt met veel enthousiasme ontvangen. Dat was heel leuk om te zien”, laat Van Nunen weten. “Tegelijkertijd waren omwonenden ook sceptisch, want hoeveel zal er uiteindelijk écht terecht gaan komen van al die ideeën?”

“Al met al zijn we heel blij om te zien dat de discussie over de tulpensteiger ervoor heeft gezorgd dat we samen plannen kunnen bedenken om de Braassemboulevard een recreatieve plek te maken. Hopelijk kan er uiteindelijk een plan worden neergelegd waar de meerderheid het mee eens is.”

Er zullen nog meer bijeenkomsten volgen, elk met een ander thema. De avond op 18 februari gaat over de locaties waar de recreatieve elementen zullen worden gebouwd.


Meer nieuws

Overige vandaag 14:05

Kattenkwaad in Mariakapel Oude Wetering

De laatste tijd heeft de Mariakapel in Oude Wetering steeds meer te maken met kattenkwaad. Het kerkbestuur doet een oproep om te vragen op te letten. 

Overige vandaag 11:18

Dier te water in Oud Ade

Er is vanmorgen vroeg een schaap in de sloot gevallen aan de N445 te Oud Ade. De brandweer is te hulp geschoten.

Overige vandaag 11:08

Bestuurster aan de kant gezet

Gisteren werd er een vrouw aan de kant gezet door de politie in Roelofarendsveen. Zij mocht vervolgens niet meer verder rijden.

Advertorial Pers vandaag 10:56

Ledgnd adviseert en begeleidt bij de overstap naar ledverlichting

Producenten in de glastuinbouw die overwegen om over te stappen op ledverlichting kunnen vanaf nu terecht bij Ledgnd. Oprichters Joris Elstgeest, Matthea Rijneker en Richard en Ramón van de Vrie hebben hun opgedane ervaring in respectievelijk de glastuinbouw en de verlichtingsbranche gebundeld en vertaald in een praktische werkwijze die leidt tot de best passende led-oplossing voor ieder bedrijf.