One en Only marathon op 11 september

De organisatie van Loopvereniging Plantaris’ One en Only gaat er voor. Niet voor anderhalve meter, maar voor maar liefst 42,195 kilometer loopplezier door het VeenStenenTijdperk. Na een jaar afwezigheid zijn de plannen voor de 19e editie, van de populaire estafette-marathon als start van de kermisweek, weer uit de koelkast gehaald.

Zaterdag 11 september a.s. gaat de route door de nieuwe wijk gelegen aan De Braassemdreef. De buurt die plaatselijk bekend staat als ‘de vergeten groenten buurt‘. Dit daar de straatnamen verwijzen naar óuderwetse’ groenten zoals Schorseneren en Mierikswortel.

Waarom VeenStenenTijdperk? “In de nieuwe wijk in Roelofarendsveen, waar de straten naar Vergeten Groenten zijn vernoemd, is men het groen vergeten. In de betegelde straten en tuinen waan je jezelf terug in het Stenen Tijdperk en verwacht je elk moment met Dino’s en de Flintstones geconfronteerd te worden.” (quote uit het AD)

Kortom: Welkom in het VeenStenenTijdperk.

Natuurlijk wil niemand deze unieke estafette-marathon en tevens feestelijke start van de kermisweek missen! Om in de stemming te komen, kun je alvast een kijkje nemen op de speciale website https://oneenonly.nl/OO2020VST/

Wees er op tijd bij, de inschrijving start vrijdag 2 juli april 19.00 uur via inschrijven.nl. Je kunt individueel inschrijven of als team.

Wij gaan ervoor, jullie toch ook?


Meer nieuws

Politie gisteren 14:50

34 bekeuringen uitgeschreven tijdens verkeerscontroles op N207

Wekelijks controleert het Team Verkeer van de politie in Noord-Holland in het kader van het project Hotspot op een plaats in de regio waar in verhouding veel ernstige aanrijdingen plaatsvinden of verkeersgevaarlijke situaties ontstaan. Dit keer was het de beurt aan de N207.

Sport gisteren 11:48

Finaledag Kaag en Braassemcup bij ROAC

Ook dit jaar zal er door voetballend Kaag en Braassem weer gestreden worden om de Kaag en Braassem Cup. De opzet is dit jaar wel anders dan we gewend waren. 

Sport gisteren 07:19

Heemskerk door naar finale

Voor het eerst staat Femke Heemskerk in een individuele olympische finale. De 33-jarige zwemster uit Roelofarendsveen plaatste zich afgelopen nacht met 52,93 seconden als zesde voor de strijd om de medailles op de 100 meter vrije slag. Het was haar op één na beste tijd ooit op die afstand. 

Natuur en recreatie 28 jul. 2021 14:03

Hulp gezocht voor nieuw zwemstrand in Roelofarendsveen/Oude Wetering

Begin dit jaar is er een petitie, georganiseerd door een inwoner uit Roelofarendsveen, gehouden waarin werd opgeroepen om een zwemplek te ontwikkelen. Deze petitie is door 707 inwoners ondertekend. Hieruit heeft het college de conclusie getrokken dat er behoefte is om een nieuwe zwemplek te realiseren die ook geschikt is voor onze jongste inwoners.