Google Street View

Onrust in Rijnsaterwoude – gemeente wil mensen huisvesten aan de Kalmoeslaan

De gemeente Kaag en Braassem heeft twee woningen gereserveerd voor twee personen met een levensstijl die niet thuishoort in een woonwijk. Volgens bewoners zouden er te veel prikkels zijn op de plek.

De huisjes aan de Kalmoeslaan in Rijnsaterwoude komen mogelijk op de plek van de voormalige waterzuiveringsinstallatie. Volgens omwonenden is het op die locatie te druk voor de twee individuen die juist in een prikkelarme omgeving moeten wonen.

Volgens wethouder Petra van der Wereld is de gemeente al hard op weg om de omgeving zo rustig mogelijk te maken. De huisjes zijn klein en het terrein is meters groot. Zij ziet geen probleem in de bouw van de huizen.

Omwonenden zijn zacht gezegd niet blij met de plannen. Volgens hen moet de natuur beschermd worden en dat er niet plots gebouwd mag worden aan de Kalmoeslaan. De buurtbewoners zien de plannen met lede ogen aan.

Onlinebijeenkomst

Donderdag 25 februari volgt een onlinebijeenkomst van 19.00 uur tot 20.30 uur. De gemeente zal via deze weg uitleggen wat voor mensen er komen wonen en hoe zij controle gaan houden. Zo hopen zij op meer begrip van de buurtbewoners.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.