Google Street View

Onrust in Rijnsaterwoude – gemeente wil mensen huisvesten aan de Kalmoeslaan

De gemeente Kaag en Braassem heeft twee woningen gereserveerd voor twee personen met een levensstijl die niet thuishoort in een woonwijk. Volgens bewoners zouden er te veel prikkels zijn op de plek.

De huisjes aan de Kalmoeslaan in Rijnsaterwoude komen mogelijk op de plek van de voormalige waterzuiveringsinstallatie. Volgens omwonenden is het op die locatie te druk voor de twee individuen die juist in een prikkelarme omgeving moeten wonen.

Volgens wethouder Petra van der Wereld is de gemeente al hard op weg om de omgeving zo rustig mogelijk te maken. De huisjes zijn klein en het terrein is meters groot. Zij ziet geen probleem in de bouw van de huizen.

Omwonenden zijn zacht gezegd niet blij met de plannen. Volgens hen moet de natuur beschermd worden en dat er niet plots gebouwd mag worden aan de Kalmoeslaan. De buurtbewoners zien de plannen met lede ogen aan.

Onlinebijeenkomst

Donderdag 25 februari volgt een onlinebijeenkomst van 19.00 uur tot 20.30 uur. De gemeente zal via deze weg uitleggen wat voor mensen er komen wonen en hoe zij controle gaan houden. Zo hopen zij op meer begrip van de buurtbewoners.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 17:25

Echtpaar Van Ruiten vandaag 60 jaar getrouwd

Het echtpaar Van Ruiten uit Roelofarendsveen is vandaag 60 jaar getrouwd. Burgemeester Marina Van der Velde bracht een bezoekje aan dit zeer actieve stel dat nog steeds veel en ver fietst. ‘’Wat een prachtig moment!’’

Gemeente gisteren 15:11

Inzameldata oud papier maart

Vanaf augustus 2020 haalt Cyclus het oud papier op. De inzameldatum voor oud papier is zaterdag. De eerstvolgende inzameldatum voor het westen van de gemeente is 6 maart. In het oosten wordt het oud papier op 27 maart opgehaald.

Gemeente gisteren 13:36

Gemeente Kaag en Braassem geeft geen gehoor aan bezwaar huisvesting Kalmoeslaan

De gemeente Kaag en Braassem heeft eind februari twee woningen gereserveerd voor twee personen met een levensstijl die niet thuishoort in een woonwijk. Volgens omwonenden van de Kalmoeslaan in Rijnsaterwoude is de locatie te druk voor de twee individuen die juist in een prikkelarme omgeving moeten wonen. Uit de onlinebijeenkomst van donderdag 25 februari bleek de gemeente geen gehoor te geven aan het bezwaar van de omwonenden.

Cultuur 28 feb. 2021 11:48

Geen VGV '21

De aanhoudende pandemie heeft Splotsz doen besluiten ook dit jaar geen Veen Gaat Vreemd te vieren. Net als vorig jaar zal er ook dit jaar dus stil blijven in De Veen tijdens het paasweekeind.