Onverwacht goede start van de competitie voor Z&PC Alkemade heren 1

Op zaterdag 1 oktober speelde Alkemade heren 1 haar eerste wedstrijd in de derde klasse tegen De Watertrappers (DWT) heren 1 uit Haarlem.

Met een verzwakt team door enkele afmeldingen en coronagevallen verscheen Alkemade niet met het sterkste team aan de start. Vooraf was er dan ook geen hoge verwachting op punten bij de opening van het seizoen.

Wel was het de gelegenheid voor Tim van Beek en Steef Klein om een plekje in het eerste te bemachtigen en hun steentje bij te dragen. Onder leiding van trainer/coach Jelle van den Berg werd een strijdplan afgesproken. Jelle is aangetrokken als trainer voor de heren en coach voor heren 1 en is degene die Alkemade in de laatste maanden van het vorige seizoen in een eindsprint wist te behoeden voor degradatie.

De wedstrijd begon was stroef in de eerste periode. Na een 3-1 achterstand in de eerste periode was het Bob van Egmond die het op zijn heupen kreeg. Hierdoor waren de heren in staat om DWT te volgen, maar stonden toch de hele wedstrijd op een achterstand. Thijs van der Meer liet deze wedstrijd zien dat hij de plek op de midvoor van Richard kan overnemen. Richard is vertrokken naar 2e-klasser ZV Sassenheim. In de laatste minuut wist Bob van Egmond de 5-6 te maken en was met zijn vier doelpunten de absolute matchwinner.

Ook de dames van Alkemade wisten zaterdag hun eerste punten te pakken. Met voetbaluitslag 2-3 wonnen zijn de wedstrijd tegen Waterpolo Residentie in ’s-Gravenhage.

Op zaterdag spelen alle teams van Z&PC Alkemade thuis tussen 17:00 en 21:00 uur en is de opening van het seizoen met de onthulling van sponsordoek en de nieuwe kledinglijn.

Programma 8 oktober 2022

17:15 Alkemade EG1 - ZVL-1886 Center EG2

17:55 Alkemade DG1 - ZVL-1886 Center DG4

18:40 Alkemade CM1 - Katwijk CM1

19:25 Alkemade Dames 1 - ZPS D2

20:10 Alkemade Heren 2 - ZVL-1886 Center H7

20:55 Alkemade Heren 1 - De Reigers H1


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.