Pixabay

Onvrede bij inwoners Nieuwe Wetering door sluipverkeer

Bewoners van Nieuwe Wetering zien graag het sluipverkeer over de Achterweg verdwijnen. Tijdens een inloopavond spraken de inwoners uitgebreid met de burgemeester en wethouders over dit onderwerp.

Om sluipverkeer tegen te werken werden een aantal ideeën aangedragen. Veel hiervan waren niet realiseerbaar, maar er zaten ook haalbare ideeën tussen, zoals het plaatsen van betonblokken. Deze moeten de weg versmallen waardoor er maar één auto per keer overheen kan rijden. Doordat dit meer tijd in beslag zal nemen, zal het sluipverkeer waarschijnlijk sneller geneigd zijn een andere weg te nemen.

Verderop langs de weg zouden de betonblokken ook goed kunnen functioneren. Vaak wordt er veel harder gereden dan op deze weg is toegestaan. Normaal gesproken liggen er drempels op deze weg, maar deze zijn nu afgevlakt in verband met het werkverkeer dat over de weg rijdt. Hierdoor kunnen personenauto’s met grotere snelheid over deze weg rijden. De suggestie om de weg alleen voor bestemmingsverkeer te maken zou een oplossing kunnen zijn. Ook kunnen er borden geplaatst worden die een boze smiley weergeven als het verkeer te hard rijdt.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.