Kaag en Braassem promotie

Open Monumentendag 2019 in Kaag en Braassem

Bij de Open Monumentendag openen duizenden monumenten hun deuren voor bezoekers. Deze dag is elk jaar in het tweede weekend van september, wat dit jaar valt in het weekend van zaterdag 14 en zondag 15 september.

De allereerste Open Monumentendag vond plaats in 1987. Op deze dag zijn alle monumenten gratis te bezoeken. Het doel van deze dag is om de belangstelling voor monumenten te vergroten. De open monumentendag vindt door heel Nederland plaats.

Op deze dag zijn er diverse monumentale woonboerderijen te bezichtigen. Drie daarvan staan in Oud Ade. De woonboerderijen zijn vanaf het water te bekijken, maar het is ook een optie om aan wal te gaan. Daar is het mogelijk om een koeienstal (grotendeels in oorspronkelijke staat), een monumentaal buitentoilet, het geriefbosje, en de oude harkmachine die zich achter de boerderijen bevindt te bezichtigen.

Naast woonboerderijen zijn er ook veel kerken en molens te bekijken op meerdere plekken. Ook hiervan is de entree gratis.

In de hele gemeente Kaag en Braassem zijn veel monumenten te bezoeken. Het volledige programma van Open Monumentendag Kaag en Braassem is te vinden op www.rondomkaagenbraassem.nl.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.