Openbare discussie Focus met Ambitie II

Op 12 februari om 20.00 uur a.s. houdt CDA Kaag en Braassem een openbare vergadering in de kantine van DOSR met als onderwerp "Focus met Ambitie II"; Financiële ruimte in de begroting zoeken om zo meer ambities (o.a. IKC Woubrugge) in de begroting op te kunnen nemen en op termijn te kunnen realiseren. CDA Kaag en Braassem heeft daar kanttekeningen bij en gaat graag met u daarover in discussie. 

Op verzoek van het college hebben de fracties van alle politieke partijen suggesties aangedragen om meer ruimte in de begroting te krijgen.

Daarnaast ziet het er naar uit dat een aantal ambities die eerder zijn vastgesteld en opgenomen in de begroting duurder worden dan begroot. Nog meer ambities uitvoeren kan alleen als er structureel geld wordt gevonden; dat is een taak van het college. Het college wil graag de raad meenemen in haar zoektocht en heeft nu 54 voorstellen voorgelegd waarover men op 17 februari a.s. met elkaar in discussie gaat.

CDA Kaag en Braassem wil in de gehele discussie in ieder geval vasthouden aan haar standpunt; "Ambities zijn goed en ondersteunen wij graag, mits de lastenverhoging voor de inwoners en bedrijven niet hoger worden dan de indexatie". Extra lastenverzwaring door het opnemen van (te) veel ambities is voor het CDA geen optie. 

Naast alle wensen in de gemeente zijn er ook risico's die de gemeente loopt. De meeste risico's zijn in beeld, echter een risico is niet voor niets een risico; tegenvallers komen altijd onverwacht en inmiddels zijn er daar (in januari 2020) al 3 van voorbij gekomen in de raad die forse financiële gevolgen hebben.

Al met al spannende tijden. CDA Kaag en Braassem hoopt velen van u te ontmoeten op woensdag 12 februari en gaat graag de discussie met u aan.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.