Dennis

Opening Kringloop Alkemade Doet

Dinsdag 18 mei om 12.00 uur gaan de deuren van de nieuwe locatie van de Kringloopwinkel Alkemade Doet open. Na een lange zoektocht met veel onzekerheden is er een mooie nieuwe locatie gevonden.

Het oude pand van de Baby Dump aan de Conservenweg 191 te Roelofarendsveen (Lasso bedrijventerrein). Naast dat diverse spullen een tweede leven krijgen (duurzaam) is dit ook een belangrijke winkel voor mensen met een kleine beurs en natuurlijk voor de vrijwilligers die er werken. Zij hebben een zinvolle dagbesteding, leren werken in een team en krijgen weer zelfvertrouwen om door te gaan.

Al met al voor iedereen een win-win situatie dat deze winkel behouden is gebleven voor Roelofarendsveen. Heb jij nette, voor jou overbodige, spullen? Maak er een ander blij mee.

Je kan je spullen op dinsdag tot en met zaterdag inleveren bij het pand aan de Conservenweg 191. In verband met corona kan dit alleen tussen 12.00 en 15.30 uur. De nieuwe locatie is kleiner; spullen zullen bij inname worden gecontroleerd . Goederen buiten achterlaten kan en mag niet meer. Er zijn camera's aanwezig die de omgeving vast leggen. De nu geldende openingstijden zijn: van dinsdag tot en met zaterdag van 12.00 tot 15.30 uur.

Foto kringloop.jpeg


Meer nieuws

Politie gisteren 14:50

34 bekeuringen uitgeschreven tijdens verkeerscontroles op N207

Wekelijks controleert het Team Verkeer van de politie in Noord-Holland in het kader van het project Hotspot op een plaats in de regio waar in verhouding veel ernstige aanrijdingen plaatsvinden of verkeersgevaarlijke situaties ontstaan. Dit keer was het de beurt aan de N207.

Sport gisteren 11:48

Finaledag Kaag en Braassemcup bij ROAC

Ook dit jaar zal er door voetballend Kaag en Braassem weer gestreden worden om de Kaag en Braassem Cup. De opzet is dit jaar wel anders dan we gewend waren. 

Sport gisteren 07:19

Heemskerk door naar finale

Voor het eerst staat Femke Heemskerk in een individuele olympische finale. De 33-jarige zwemster uit Roelofarendsveen plaatste zich afgelopen nacht met 52,93 seconden als zesde voor de strijd om de medailles op de 100 meter vrije slag. Het was haar op één na beste tijd ooit op die afstand. 

Natuur en recreatie 28 jul. 2021 14:03

Hulp gezocht voor nieuw zwemstrand in Roelofarendsveen/Oude Wetering

Begin dit jaar is er een petitie, georganiseerd door een inwoner uit Roelofarendsveen, gehouden waarin werd opgeroepen om een zwemplek te ontwikkelen. Deze petitie is door 707 inwoners ondertekend. Hieruit heeft het college de conclusie getrokken dat er behoefte is om een nieuwe zwemplek te realiseren die ook geschikt is voor onze jongste inwoners.