Mariska van Leeuwen

Openluchtviering in afgebrande kerk Hoogmade

Vorig jaar november werd de inmiddels beruchte kerk in Hoogmade, de Onze-Lieve-Vrouw-Geboortekerk, voor een groot deel afgebrand. Nu, acht maanden later, was er voor het eerst weer een viering in de kerk. 

En dat was bijzonder. Mariska van Leeuwen, één van de organisatoren van de viering: ‘’Het was echt als thuiskomen, ook al was iedereen verkleumd en nat.’’ Maar ook was het schrikken voor veel kerkgangers, die de schade van de brand nog niet van binnen hadden gezien. ‘’Veel mensen werden bij binnenkomst emotioneel.’’

Veel vrijwilligers hebben ervoor gezorgd dat de openlucht viering in de kerk mogelijk werd. Alleen de muren staan nog overeind, in het middenpad zijn de resten van de brand verzameld, zoals van de gevallen kerktoren.

Het weer maakte het aanzicht van de kerk nog iets treuriger. ‘’Maar dat maakte het ook mooi. Iedereen was verkleumd en nat, maar niemand had het willen missen. Fijn om weer samen te kunnen zijn.’’

De toekomst van de kerk is nog altijd onzeker. ‘’Wij hopen dat onze kerk weer opgebouwd mag worden en we met zijn allen weer gauw wekelijks mogen vieren en samenkomen in onze O.L.V Geboortekerk’’, aldus Van Leeuwen.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.