Dennis

Ophaalbrug in Roelofarendsveen kan overdags weer omlaag

De ophaalbrug in het centrum van Roelofarendsveen stond ruim een week open wegens overlast door jongeren, die de brug met harde klappen in de avond- en nachturen lieten zakken. Nu is er een tussenoplossing bedacht en zal de brug alleen ’s nachts open zijn.

Om 20:00 uur ’s avonds zetten winkeliers de brug tussen het Noord- en Zuidplein open en 08:00 uur ’s morgens doen ze de brug weer dicht. Zo wordt er voorkomen dat de brug in de nachten met harde klappen wordt dichtgedaan, maar kan er overdags gewoon weer gebruikgemaakt worden van de brug.

De gemeente werkt aan een oplossing voor de lange termijn. ‘’Deze oplossing wordt nu uitgewerkt maar in verband met de vakantieperiode kan dit enkele weken duren. Wij zetten op dit moment de brug open, omdat de naastgelegen brug beschikbaar is. De komende periode zullen wij een en ander monitoren en indien noodzakelijk bijsturen, wij staan daarbij open voor elk voorstel’’, laat de gemeente weten. 


Meer nieuws

Overige gisteren 15:23

Joop Zoetemelk aangereden in Frankrijk

Joop Zoetemelk is vandaag in Frankrijk aangereden. De oud Ripper werd op zijn fiets aangereden door een auto. Hij is met meerdere botbreuken per helikopter afgevoerd naar het ziekenhuis.

Sport gisteren 11:21

Clubs tellen af

De fusie tussen de voetbalclubs WVC en DOSR nadert haar hoogtepunt. Over een week wordt de nieuwe naam en het nieuwe tenue bekend gemaakt. De stemming begint al op vrijdag. in de kantine van DOSR. Vanwege corona is er een compleet stemschema opgesteld.

Natuur en recreatie gisteren 09:41

Watertoren kleurt paars als steuntje in de rug

Het was en rare kermisweek. Het weer was echt Veense Kermisweer en er hing een gezonde spanning in de lucht. Zou er nog iets gaan gebeuren? Op vrijdag vierden De Stamgasten van De Haven al kermis in hun eendje. Maar zou de kermiszaterdag nou echt een zaterdag als alle anderen worden?

Natuur en recreatie 19 sep. 2020 15:51

Toch een beetje corso in De Veen

En dan is het de zaterdag van de corso in Roelofarendsveen. Maar helaas is dit jaar alles anders. Dus is er ook geen corso. Helaas.

Algemeen 18 sep. 2020 21:24

Boeren komen met tractoren bijeen in weiland Hoogmade

Met een stoet van tientallen tractoren reden boeren door Hoogmade. Dit keer was het Malieveld in Den Haag niet de eindbestemming, maar juist een weiland in Hoogmade. Daar werd een statement gemaakt.