Pixabay

Oplichters actief die ‘versnelde vaccinatie’ aanbieden

De coronacrisis brengt nieuwe vormen van oplichting met zich mee. Eerder werd er al gewaarschuwd voor babbeltrucs aan de deur, nu waarschuwt GGD Hollands Midden voor oplichters die een zogenaamde versnelde vaccinatie aanbieden.

Er zijn oplichters actief die mensen opbellen met het bericht dat ze in aanmerking komen voor een ‘versnelde vaccinatie’. Daarna sturen ze een tikkie van € 71,95”, zegt GGD Hollands Midden. De oplichters doen zich voor als onderdeel zijnde van Team Thuiszorg. De GGD benadrukt dat zij nooit opbellen voor een versnelde vaccinatie, omdat dit niet aan de orde is. Daarnaast zijn vaccinaties gratis. Daarom wordt geadviseerd: “Maak geen geld over, maar meld dit bij de politie.”

Hoeveel mensen er in de telefoontjes zijn ingetrapt is niet bekend, maar er hebben wel al meerdere mensen gebeld naar de GGD om hier melding van te maken. Volgens de GGD is het zorgelijk dat het ‘Team Thuiszorg’ beschikt over geboortedata van de mensen die zij bellen over de zogenaamde versnelde vaccinaties. Als mensen betalen, wordt beloofd dat zij de locatie waar de vaccinatie wordt toegediend krijgen doorgestuurd. Er wordt ook gesuggereerd dat het bedrag gedeclareerd kan worden bij de zorgverzekeraar.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.