Pixabay

Oplichters actief die ‘versnelde vaccinatie’ aanbieden

De coronacrisis brengt nieuwe vormen van oplichting met zich mee. Eerder werd er al gewaarschuwd voor babbeltrucs aan de deur, nu waarschuwt GGD Hollands Midden voor oplichters die een zogenaamde versnelde vaccinatie aanbieden.

Er zijn oplichters actief die mensen opbellen met het bericht dat ze in aanmerking komen voor een ‘versnelde vaccinatie’. Daarna sturen ze een tikkie van € 71,95”, zegt GGD Hollands Midden. De oplichters doen zich voor als onderdeel zijnde van Team Thuiszorg. De GGD benadrukt dat zij nooit opbellen voor een versnelde vaccinatie, omdat dit niet aan de orde is. Daarnaast zijn vaccinaties gratis. Daarom wordt geadviseerd: “Maak geen geld over, maar meld dit bij de politie.”

Hoeveel mensen er in de telefoontjes zijn ingetrapt is niet bekend, maar er hebben wel al meerdere mensen gebeld naar de GGD om hier melding van te maken. Volgens de GGD is het zorgelijk dat het ‘Team Thuiszorg’ beschikt over geboortedata van de mensen die zij bellen over de zogenaamde versnelde vaccinaties. Als mensen betalen, wordt beloofd dat zij de locatie waar de vaccinatie wordt toegediend krijgen doorgestuurd. Er wordt ook gesuggereerd dat het bedrag gedeclareerd kan worden bij de zorgverzekeraar.


Meer nieuws

Sport 31 jul. 2021 09:09

Heemskerk zwemt laatste olympische race

Femke Heemskerk heeft afgelopen nacht in Tokyo haar laatste olympische wedstrijd gezwommen. In de finale van de 4x100 meter wisselslag voor gemengde teams eindigde ze met Kira Toussaint (rug), Arno Kamminga (school), Nyls Korstanje (vlinder) op de zesde plaats.

Advertorial Voor Kinderen 30 jul. 2021 13:57

Rekenen en probleemoplossend vermogen bij kinderen – De Praktijk4Kids helpt

Probleemoplossend vermogen gaat om het herkennen van een probleem, vaardigheden hebben om met problemen om te gaan, vaardigheden hebben om oplossingen te bedenken en uiteindelijk het kiezen van de beste oplossing. Probleemoplossend vermogen speelt een belangrijke rol bij het rekenen. Stagiaire bij De Praktijk4Kids, Mirjam van Zanten, heeft hier onderzoek naar gedaan in het kader van haar afstuderen aan de Universiteit van Utrecht.

Sport 30 jul. 2021 04:08

Heemskerk 6e in eerste individuele olympische finale

Het is Femke Heemskerk niet gelukt haar eerste olympische individuele medaille te halen. De Roelofarendsveense werd 6e op de 100 meter vrije slag. Toch kan ze terugkijken op een uitstekende finale.

Politie 29 jul. 2021 14:50

34 bekeuringen uitgeschreven tijdens verkeerscontroles op N207

Wekelijks controleert het Team Verkeer van de politie in Noord-Holland in het kader van het project Hotspot op een plaats in de regio waar in verhouding veel ernstige aanrijdingen plaatsvinden of verkeersgevaarlijke situaties ontstaan. Dit keer was het de beurt aan de N207.