Dennis

Opnieuw code geel: zomerstorm Francis zorgt voor zware windstoten

In de loop van de avond en in de nacht worden er zware windstoten van 80 km/u verwacht in de provincie Zuid-Holland. Dit vanwege zomerstorm Francis die over ons land heen trekt. Het KNMI heeft daarom code geel afgegeven, wat geldt van dinsdag 22:00 uur tot woensdag 16:00 uur. 

In de westelijke kustprovincies zullen er in de loop van de avond en in de nacht zware windstoten voorkomen van ca. 80 km/uur, zo meldt het KNMI. Later in de nacht zijn in heel Nederland windstoten mogelijk tot zo’n 75 km/u, in de kustgebieden tot 85 km/u en aan de kust tot 95 km/u. Deze windstoten blijven naar verwachting aanhouden tot woensdagmiddag 16:00 uur. Tot die tijd is dan ook code geel van kracht. Daarna neemt de wind af.]

De kans bestaat dat er aardig wat takken of bomen omvallen omdat deze gezien de periode van het jaar nog volop in blad staan. Ook de droogte van de afgelopen jaren zorgt ervoor dat bomen kwetsbaarder zijn en gemakkelijk om kunnen vallen.

Verkeer en buitenactiviteiten kunnen hinder ondervinden door de zware windstoten. Wees daarom altijd alert op de actuele situatie. Vooral op bruggen en dammen is het opletten geblazen.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.