Pixabay

Opnieuw daling aantal coronabesmettingen in de gemeente Kaag en Braassem

Het blijft de goede kant opgaan met het aantal nieuwe coronabesmettingen in de gemeente Kaag en Braassem. Al een aantal weken achter elkaar neemt dit aantal af, en afgelopen week was dit opnieuw het geval.

Vorige week meldde GGD Hollands Midden 29 nieuwe besmettingen, afgelopen week werden er in totaal 26 besmettingen bevestigd. Hiermee blijft de daling zich voortzetten in Kaag en Braassem. Het aantal ziekenhuisopnamen is opnieuw op 0 gebleven. Er zijn in onze gemeente geen inwoners overleden aan het coronavirus.

Met één vaccin al beschermd in geval van besmetting

Eerder was de richtlijn dat je niet langer dan een half jaar geleden corona mocht hebben gehad om met één prik beschermd te zijn. Nu kan dat ook langer geleden zijn. Ook wie langer dan een half jaar geleden corona heeft gehad, heeft dus maar één vaccin nodig om beschermd te zijn tegen corona. Het Outbreak Management Team (OMT) heeft dit geadviseerd en demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) heeft dit advies overgenomen. 25.5% van de inwoners uit de gemeente Kaag en Braassem heeft al minstens de eerste prik gehad.

Het OMT maakt een uitzondering voor mensen boven de 80 jaar en mensen met een zwak immuunsysteem vanwege een onderliggende aandoening. Zij kunnen wel een tweede prik halen. En wat als je corona hebt gehad en al wel twee keer bent gevaccineerd? “Het kan geen kwaad als iemand COVID heeft gehad en nu al twee vaccins heeft gekregen”, aldus de Rijksoverheid. Wie twijfelt of hij of zij echt corona heeft gehad, bijvoorbeeld door ontbreken van een positieve GGD-test, kan voor de zekerheid twee prikken nemen (of één Janssen).

 


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.