Pixabay

Opnieuw daling aantal coronabesmettingen in de gemeente Kaag en Braassem

Het blijft de goede kant opgaan met het aantal nieuwe coronabesmettingen in de gemeente Kaag en Braassem. Al een aantal weken achter elkaar neemt dit aantal af, en afgelopen week was dit opnieuw het geval.

Vorige week meldde GGD Hollands Midden 29 nieuwe besmettingen, afgelopen week werden er in totaal 26 besmettingen bevestigd. Hiermee blijft de daling zich voortzetten in Kaag en Braassem. Het aantal ziekenhuisopnamen is opnieuw op 0 gebleven. Er zijn in onze gemeente geen inwoners overleden aan het coronavirus.

Met één vaccin al beschermd in geval van besmetting

Eerder was de richtlijn dat je niet langer dan een half jaar geleden corona mocht hebben gehad om met één prik beschermd te zijn. Nu kan dat ook langer geleden zijn. Ook wie langer dan een half jaar geleden corona heeft gehad, heeft dus maar één vaccin nodig om beschermd te zijn tegen corona. Het Outbreak Management Team (OMT) heeft dit geadviseerd en demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) heeft dit advies overgenomen. 25.5% van de inwoners uit de gemeente Kaag en Braassem heeft al minstens de eerste prik gehad.

Het OMT maakt een uitzondering voor mensen boven de 80 jaar en mensen met een zwak immuunsysteem vanwege een onderliggende aandoening. Zij kunnen wel een tweede prik halen. En wat als je corona hebt gehad en al wel twee keer bent gevaccineerd? “Het kan geen kwaad als iemand COVID heeft gehad en nu al twee vaccins heeft gekregen”, aldus de Rijksoverheid. Wie twijfelt of hij of zij echt corona heeft gehad, bijvoorbeeld door ontbreken van een positieve GGD-test, kan voor de zekerheid twee prikken nemen (of één Janssen).

 


Meer nieuws

Evenementen gisteren 16:31

Clubactie en online veiling Play Fair

Jaarlijks heeft tafeltennisvereniging Play Fair een clubactie. Veertig jaar lang was dat een rommelmarkt, maar dat is niet meer haalbaar. De club heeft nu een online veiling op de website ttv-playfair.nl. En daarnaast de grote loterij, verkoop van stroopwafels én verloting van een aantal diners en Jumbo boodschappentassen.

Wonen en bouwen gisteren 11:54

20 comfortwoningen en 26 vogelhuisjes bij Elzenhof Woubrugge

Op 23 september 2021 heeft wethouder Floris Schoonderwoerd van gemeente Kaag en Braassem het eerste onderkomen geplaatst voor de gierzwaluw aan één van de woningen aan de Elzenhof in Woubrugge. Met deze handeling werd de realisatie van 20 sociale huurwoningen gevierd.

Overige gisteren 10:11

Optie voor glasvezel in Kaag en Braassem

Eerder legde GlasDraad Groene Hart al glasvezel aan in de buitengebieden van het Groene Hart. Nu zijn de dorpen in de gemeente Kaag en Braassem aan de beurt.

Overige 23 sep. 2021 15:20

Gezinsdiensten in de tuin

De Sint Jan de Doper-kerk in Leimuiden nodigt alle gezinnen uit voor een gezinsviering in de tuin van de kerk. In deze viering wordt er extra aandacht gegeven aan de kinderen zodat het voor kinderen en ouders leuk is om (weer) naar de kerk te komen. Het kinderkoor Akkoord zal zingen.