Pixabay

Opnieuw daling aantal coronabesmettingen in de gemeente Kaag en Braassem

Het blijft de goede kant opgaan met het aantal nieuwe coronabesmettingen in de gemeente Kaag en Braassem. Al een aantal weken achter elkaar neemt dit aantal af, en afgelopen week was dit opnieuw het geval.

Vorige week meldde GGD Hollands Midden 29 nieuwe besmettingen, afgelopen week werden er in totaal 26 besmettingen bevestigd. Hiermee blijft de daling zich voortzetten in Kaag en Braassem. Het aantal ziekenhuisopnamen is opnieuw op 0 gebleven. Er zijn in onze gemeente geen inwoners overleden aan het coronavirus.

Met één vaccin al beschermd in geval van besmetting

Eerder was de richtlijn dat je niet langer dan een half jaar geleden corona mocht hebben gehad om met één prik beschermd te zijn. Nu kan dat ook langer geleden zijn. Ook wie langer dan een half jaar geleden corona heeft gehad, heeft dus maar één vaccin nodig om beschermd te zijn tegen corona. Het Outbreak Management Team (OMT) heeft dit geadviseerd en demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) heeft dit advies overgenomen. 25.5% van de inwoners uit de gemeente Kaag en Braassem heeft al minstens de eerste prik gehad.

Het OMT maakt een uitzondering voor mensen boven de 80 jaar en mensen met een zwak immuunsysteem vanwege een onderliggende aandoening. Zij kunnen wel een tweede prik halen. En wat als je corona hebt gehad en al wel twee keer bent gevaccineerd? “Het kan geen kwaad als iemand COVID heeft gehad en nu al twee vaccins heeft gekregen”, aldus de Rijksoverheid. Wie twijfelt of hij of zij echt corona heeft gehad, bijvoorbeeld door ontbreken van een positieve GGD-test, kan voor de zekerheid twee prikken nemen (of één Janssen).

 


Meer nieuws

Evenementen vandaag 09:33

Feestweekgevoel in Leimuiden

De oliebollenkraam in Leimuiden is per vandaag geopend. Vandaag en morgen kunnen mensen vanaf 11:00 uur genieten van de Oudhollandse lekkernijen.

Advertorial Voor Kinderen gisteren 15:38

Yvons Springkussenverhuur: hét adres voor het huren van springkussens

Bij Yvons Springkussenverhuur, gevestigd in Rijpwetering, kan je terecht voor het huren van een springkussen, stormbaan of opblaasfiguur. De producten van Yvons Springkussenverhuur zijn perfect voor alle gelegenheden. Alles om jouw feestje compleet te maken!

Calamiteiten gisteren 08:16

Frontale botsing tussen auto en motor op N207

Op woensdagavond, 16 juni, heeft er rond 19.30 uur een ongeval plaatsgevonden op de N207 bij Leimuiden. Bij het ongeval is een spookrijder frontaal op een motorrijder geklapt.

Verkeer en vervoer 16 jun. 2021 18:57

Leimuiderbrug weer in storing

Woensdagavond was het weer eens raak op de Leimuiderbrug. De brug staat in storing.

Politie 16 jun. 2021 14:59

25-jarige bestuurder blijkt onder invloed van alcohol en drugs

In de nacht van dinsdag 15 op woensdag 16 juni op de Herenweg in Leimuiden, viel een bestuurder op om zijn vreemde rijgedrag. De snelheid van de bolide was van dusdanig dat het politieteam van Kaag en Braassem even poolshoogte nam.