Koningsdag Roelofarendsveen

Opnieuw geen koningsdag in Roelofarendsveen: “Alle ballen op de Oranjefeesten”

De kogel is definitief door de kerk. Hoewel weinig mensen er al op rekenden, laat Oranjecomité Juliana Roelofarendsveen dat er met koningsdag ook dit jaar geen knalfuif zal zijn. Wél zetten ze vol in op de Oranjefeesten.

Vorig jaar konden oranjegangers ook al niet genieten van het jaarlijkse feest. Dat mocht de pret niet drukken. Mensen maakten er alsnog een feestje van. Ook dit jaar kan Koningsdag niet op de gebruikelijke manier gevierd worden. “Zoals iedereen wel had verwacht, kunnen we ook dit jaar geen Koningsdag organiseren”, aldus het Oranjecomité.

Het Oranjecomité kijkt vooruit en hoopt dat in het najaar meer mogelijk is. Dan staan de Oranjefeesten weer voor de deur. “Helaas is nog veel onduidelijk, daarom werken we aan meerdere scenario’s. We hopen op een mooie zomer! Dat onze horeca, lokale (culturele) evenementen en de kermisexploitanten weer langzaam kunnen gaan draaien en dat we het normale leven weer kunnen oppakken!”

Koningsdag Roelofarendsveen


Meer nieuws

Advertorial Voor Kinderen gisteren 13:57

Rekenen en probleemoplossend vermogen bij kinderen – De Praktijk4Kids helpt

Probleemoplossend vermogen gaat om het herkennen van een probleem, vaardigheden hebben om met problemen om te gaan, vaardigheden hebben om oplossingen te bedenken en uiteindelijk het kiezen van de beste oplossing. Probleemoplossend vermogen speelt een belangrijke rol bij het rekenen. Stagiaire bij De Praktijk4Kids, Mirjam van Zanten, heeft hier onderzoek naar gedaan in het kader van haar afstuderen aan de Universiteit van Utrecht.

Sport gisteren 04:08

Heemskerk 6e in eerste individuele olympische finale

Het is Femke Heemskerk niet gelukt haar eerste olympische individuele medaille te halen. De Roelofarendsveense werd 6e op de 100 meter vrije slag. Toch kan ze terugkijken op een uitstekende finale.

Politie 29 jul. 2021 14:50

34 bekeuringen uitgeschreven tijdens verkeerscontroles op N207

Wekelijks controleert het Team Verkeer van de politie in Noord-Holland in het kader van het project Hotspot op een plaats in de regio waar in verhouding veel ernstige aanrijdingen plaatsvinden of verkeersgevaarlijke situaties ontstaan. Dit keer was het de beurt aan de N207.

Sport 29 jul. 2021 11:48

Finaledag Kaag en Braassemcup bij ROAC

Ook dit jaar zal er door voetballend Kaag en Braassem weer gestreden worden om de Kaag en Braassem Cup. De opzet is dit jaar wel anders dan we gewend waren. 

Sport 29 jul. 2021 07:19

Heemskerk door naar finale

Voor het eerst staat Femke Heemskerk in een individuele olympische finale. De 33-jarige zwemster uit Roelofarendsveen plaatste zich afgelopen nacht met 52,93 seconden als zesde voor de strijd om de medailles op de 100 meter vrije slag. Het was haar op één na beste tijd ooit op die afstand.