Opnieuw in gesprek over ‘tulpensteiger’ aan de Noordkade bij Roelofarendsveen

Vanavond om 21:00 uur vindt er opnieuw een gesprek plaats betreft de tulpensteiger aan de Noordkade bij Roelofarendsveen. Raadsleden van Kaag en Braassem mogen vragen stellen aan de burgemeester en wethouders. Deze vergadering is openbaar en via de gemeentesite te volgen. 

De afgelopen weken is er veel roering geweest rond de ondertussen welbekende ‘tulpensteiger’. Door gebrek aan communicatie vanuit de burgemeesters en wethouders voelen veel buurtbewoners zich gepasseerd. Graag hadden zij willen meedenken.

Bastiaan van Nunen startte een steeds breder wordende actie tegen het plan. Hij woont zelf enkele tientallen meters van de potentiële plek voor de steiger. ‘’We hebben er goed aan gedaan om bezwaar te maken. Er zijn steeds meer bewoners die dit bezwaar steunen, dat is mooi.’’ Dit bezwaar heeft ertoe geleid dat het plan is uitgesteld en eventueel wordt herzien.

Van Nunen hoopt dat de gemeente het vanavond niet bij woorden laat die de angel uit het probleem halen. ‘’Uitvoeren is waar we wat aan hebben, handen schudden is niet voldoende.’’ Volgens hem is het niet de eerste keer dat er vanuit de gemeente niet of gebrekkig gecommuniceerd wordt met de bewoners. ‘’Er wordt vergeten de belanghebbenden mee te nemen in de plannen.’’

Ben jij het hiermee eens? Kijk dan eens op de Facebookpagina Bewonersbelang Kaag en Braassem: ''Het platform voor de individuele burger in de gemeente Kaag en Braassem. Te vaak zien we dat het belang van het individu moet wijken voor wat beleidsmakers 'algemeen belang' vinden. Of het nu om recreatie, woningbouw of algemene inrichting van onze gemeente gaat, de plannenmakers nemen, bewust of onbewust, de bewoners niet mee. Achteraf 'sorry' zeggen voldoet niet meer.''

Live meekijken naar de vergadering? Klik dan hier


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.