Opnieuw stijging aantal nieuwe coronabesmettingen

De afgelopen week is het aantal nieuwe coronabesmettingen in Kaag en Braassem opnieuw gestegen. Er zijn 14 besmetting meer gemeld dan de week ervoor. Het aantal besmettingen in Nederland zijn ook gestegen. Toch zullen er tijdens de persconferentie dinsdagavond enkele versoepelingen worden aangekondigd. En de avondklok? Die blijft nog even.

Het totaal aantal nieuwe coronabesmettingen in Kaag en Braassem lag afgelopen week op 49, dit ten opzichte van 35 nieuwe coronabesmettingen die week ervoor. Opnieuw een lichte stijging. Het aantal ziekenhuisopnamen is afgelopen week wel gestegen ten opzichte van de week ervoor. Waar GGD Hollands Midden in week 6 nog 0 ziekenhuisopnamen meldde, staat dit aantal nu op 1 ziekenhuisopnamen.

Enkele versoepelingen mogelijk

Tijdens het overleg in het Catshuis is gesproken over de coronamaatregelen en of er versoepelingen mogelijk zijn. Dat blijkt het geval, al zijn het maar enkele versoepelingen. Zo mogen kappers naar alle waarschijnlijkheid de deuren vanaf 2 maart weer openen. Na de voorjaarsvakantie mogen ook middelbare scholen weer open voor alle leerlingen. Studenten van het mbo kunnen ongeveer één dag in de week leskrijgen. Aan winkelen op afspraak wordt ook gedacht.

Volgens demissionair minister Hugo de Jonge zijn de cijfers nog niet heel goed en staan we aan de vooravond van de derde golf. Een maatregel die dan ook vrijwel zeker nog blijft is de avondklok. Deze wordt naar verwachting met drie weken verlengd. De reden hierachter is dat als de avondklok verlengd wordt, er versoepelingen op andere gebieden mogelijk zijn.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 17:25

Echtpaar Van Ruiten vandaag 60 jaar getrouwd

Het echtpaar Van Ruiten uit Roelofarendsveen is vandaag 60 jaar getrouwd. Burgemeester Marina Van der Velde bracht een bezoekje aan dit zeer actieve stel dat nog steeds veel en ver fietst. ‘’Wat een prachtig moment!’’

Gemeente gisteren 15:11

Inzameldata oud papier maart

Vanaf augustus 2020 haalt Cyclus het oud papier op. De inzameldatum voor oud papier is zaterdag. De eerstvolgende inzameldatum voor het westen van de gemeente is 6 maart. In het oosten wordt het oud papier op 27 maart opgehaald.

Gemeente gisteren 13:36

Gemeente Kaag en Braassem geeft geen gehoor aan bezwaar huisvesting Kalmoeslaan

De gemeente Kaag en Braassem heeft eind februari twee woningen gereserveerd voor twee personen met een levensstijl die niet thuishoort in een woonwijk. Volgens omwonenden van de Kalmoeslaan in Rijnsaterwoude is de locatie te druk voor de twee individuen die juist in een prikkelarme omgeving moeten wonen. Uit de onlinebijeenkomst van donderdag 25 februari bleek de gemeente geen gehoor te geven aan het bezwaar van de omwonenden.

Cultuur 28 feb. 2021 11:48

Geen VGV '21

De aanhoudende pandemie heeft Splotsz doen besluiten ook dit jaar geen Veen Gaat Vreemd te vieren. Net als vorig jaar zal er ook dit jaar dus stil blijven in De Veen tijdens het paasweekeind.