Opnieuw stijging aantal nieuwe coronabesmettingen

De afgelopen week is het aantal nieuwe coronabesmettingen in Kaag en Braassem opnieuw gestegen. Er zijn 14 besmetting meer gemeld dan de week ervoor. Het aantal besmettingen in Nederland zijn ook gestegen. Toch zullen er tijdens de persconferentie dinsdagavond enkele versoepelingen worden aangekondigd. En de avondklok? Die blijft nog even.

Het totaal aantal nieuwe coronabesmettingen in Kaag en Braassem lag afgelopen week op 49, dit ten opzichte van 35 nieuwe coronabesmettingen die week ervoor. Opnieuw een lichte stijging. Het aantal ziekenhuisopnamen is afgelopen week wel gestegen ten opzichte van de week ervoor. Waar GGD Hollands Midden in week 6 nog 0 ziekenhuisopnamen meldde, staat dit aantal nu op 1 ziekenhuisopnamen.

Enkele versoepelingen mogelijk

Tijdens het overleg in het Catshuis is gesproken over de coronamaatregelen en of er versoepelingen mogelijk zijn. Dat blijkt het geval, al zijn het maar enkele versoepelingen. Zo mogen kappers naar alle waarschijnlijkheid de deuren vanaf 2 maart weer openen. Na de voorjaarsvakantie mogen ook middelbare scholen weer open voor alle leerlingen. Studenten van het mbo kunnen ongeveer één dag in de week leskrijgen. Aan winkelen op afspraak wordt ook gedacht.

Volgens demissionair minister Hugo de Jonge zijn de cijfers nog niet heel goed en staan we aan de vooravond van de derde golf. Een maatregel die dan ook vrijwel zeker nog blijft is de avondklok. Deze wordt naar verwachting met drie weken verlengd. De reden hierachter is dat als de avondklok verlengd wordt, er versoepelingen op andere gebieden mogelijk zijn.


Meer nieuws

Overige vandaag 15:43

Molenfoto wint lunch

KAAG EN BRAASSEM - Kaag en Braassem Promotie schreef in het kader van Mei Molenmaand een fotowedstrijd uit en mocht rekenen op bijna tachtig inzendingen. Samen met vertegenwoordiging van de Rijnlandse Molenstichting werden de foto’s op diverse punten beoordeeld.

Overige vandaag 09:15

OVKB houdt eerste live evenement

Kaag en Braassem, OVKB grijpt de versoepelingen van het kabinet aan om het jaarlijkse langste-dag-evenement live te laten plaatsvinden. Het is het eerste live evenement sinds de fusie van ondernemersverenigingen OVA Kaag en Braassem en OVKB-Oost, een halfjaar geleden.

Sport gisteren 20:25

One en Only marathon op 11 september

De organisatie van Loopvereniging Plantaris’ One en Only gaat er voor. Niet voor anderhalve meter, maar voor maar liefst 42,195 kilometer loopplezier door het VeenStenenTijdperk. Na een jaar afwezigheid zijn de plannen voor de 19e editie, van de populaire estafette-marathon als start van de kermisweek, weer uit de koelkast gehaald.

Voor Kinderen gisteren 12:12

Geen huttenbouw in Rijpwetering en Roelofarendsveen, wel in Leimuiden

Ondanks de versoepelingen gaan een hoop vakantie evenementen ook dit jaar niet door. Zo heeft de VAK Alkemade aangegeven dat de huttenbouw in Rijpwetering en Roelofarendsveen dit jaar niet doorgaat. In Leimuiden wordt dit jaar wel een huttenbouw gehouden. Zij het in een andere vorm en voor het goede doel.

Politie gisteren 10:59

Auto met schade achtergelaten op N207

In de nacht van vrijdag op zaterdag, rond 02.00u trof de politie een zwaar beschadigde auto aan op de busbaan van de N207. Van de inzittende(n) ontbrak elk spoor.

Coronacrisis in Kaag en Braassem 18 jun. 2021 19:46

Bijna terug naar normaal: dit verandert er op 26 juni

Vanaf zaterdag 26 juni kan bijna alles weer op anderhalve meter. Er geldt dan geen maximum aantal meer voor bezoek en groepsvorming, de mondkapjesplicht vervalt deels en op kantoor werken mag weer gedeeltelijk.