Cobi van der Meer / De foto is gemaakt tussen Oud Ade en Rijpwetering

Opnieuw tropisch warm in onze gemeente, donderdag kans op noodweer

Op meerdere plekken in Nederland sloeg het weer gisteravond opeens om. In de gemeente Kaag en Braassem bleef het noodweer uit, maar donderdag bestaat de kans dat er in de loop van de middag pittige regen- en onweersbuien over ons heentrekken.

Even leek het erop alsof het gisteravond los zou barsten in Kaag en Braassem. Als je naar de lucht keek zag je een onheilspellende wolkenlucht. Het ging om zogenaamde ‘mammatuswolken’. Deze wolken komen voor als er onweer op komst is. Doordat de zon onderging, kleurde de wolken oranjerood. Maar onweer bleef uit. We hadden dan ook opnieuw te maken met een warme nacht.

Vandaag is er ‘s middags lokaal kans op een bui, maar naar verwachting vallen de meeste buien in het zuiden en oosten van het land. Daar zal het flink tekeer gaan met regen- en onweersbuien. In de Kaag en Braassem is het vandaag, net als in de rest van Nederland, opnieuw tropisch warm. Met temperaturen boven de 30 graden is de ‘superhittegolf’ dus nog niet voorbij. Vanavond en vannacht zal het opnieuw warm zijn, met temperaturen die niet onder de 20 graden zullen duiken.

Op donderdag hebben we in onze gemeente opnieuw te maken met tropische temperaturen, maar in de loop van de middag is de kans aanwezig dat er pittige regen- en onweersbuien over ons heen trekken. Deze buien kunnen gepaard gaan met hagel en windstoten. Het is goed mogelijk dat er in korte tijd veel neerslag valt. Maar afkoelen lijkt er de komende dagen nog niet in te zitten. Pas vanaf aanstaande dinsdag zal de hittegolf geleidelijk afnemen en zullen de temperaturen dalen tot onder de 25 graden.

Bron: Weeronline


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.