Dennis

''Oud papier hoort niet in plastic zakken''

Afgelopen zaterdag mocht een inwoner van de gemeente Kaag en Braassem een rondje meerijden met afvalinzamelaar Cyclus. De route die hij reed was door Oud Ade en Rijpwetering om oud papier op te halen. De inwoner constateerde dat veel huishoudens hun papier in plastic zakken aanleveren in plaats van kartonnen dozen. 

‘’Bij het ophalen van oud papier gaat het juist om het scheiden van afval en het verbeteren van het milieu. Met een plastic zak om het papier lukt dit natuurlijk niet’’, zo laat hij weten. ‘’Daarnaast is de vrachtwagen van Cyclus ook een stuk groter dan die van de vrijwilligers, hierdoor past deze net aan door de straat. Let er dus goed op dat het oud papier niet te dicht op de weg staat.’’ 

Hij vervolgt: ‘’Het zou fijn zijn als het oud papier voor 07.00 uur in een kartonnen doos aan de kant van de weg staat. Hier profiteert niet alleen het milieu van, maar ook de vrijwilligers, de verenigingen en de scholen, die de afvalverzamelaar Cyclus helpen.’’

Volgend jaar krijgt ieder huishouden een eigen kliko voor het oud papier. Op welke datum deze kliko’s beschikbaar worden gesteld is nog niet duidelijk. Dat zal in ieder geval in de loop van 2021 zijn. Deze kliko’s dienen inwoners dan bij de opstelplaats voor kliko’s aan te bieden.

De ophaaldagen in de Afvalwijzer-app

Cyclus heeft ook een Afvalwijzer-app. Je kan dan een bericht krijgen wanneer welk afval aan de straat gezet kan worden. Deze is gratis te downloaden in de Google Play Store (Android), en App Store (iOS Apple).


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.