Ouders voeren actie tegen jeugdhulp Go!

Een aantal ouders zijn in actie gekomen tegen de volgens hun falende jeugdhulp van Go! voor jeugd in Kaag en Braassem en Alphen aan den Rijn.

De klachten werden verzameld op Facebook. Jeugdhulp Go! is een zorginstelling die sinds twee jaar verantwoordelijk is voor een groot deel van alle jeugdhulp in Kaag en Braassem en Alphen aan den Rijn.

Volgens Sannie van der Dijk zijn er al vanaf het begin ontevreden ouders. Kinderen zouden niet de hulp krijgen die ze nodig hebben en klachten hierover zouden niet gehoord worden.

De groep bezorgde ouders zijn van mening dat er iets structureel mis is aan de hulpverlening die Go! biedt en voeren nu actie. Naar eigen zeggen niet om de organisatie zwart te maken, maar om naar een manier te zoeken hoe de jeugdzorg in de gemeenten beter kan.

Go! betreft een samenwerking tussen onder andere Cardea, Curium, Horizon, Ipse de Brugge, Kwadraad en meer. Directeur van de organisatie laat weten dat er geen sprake is van structurele problemen in de jeugdhulp in de gemeenten. Volgens hem is het overgrote deel van de gezinnen en kinderen tevreden over de hulp die de organisatie biedt.

Dat blijkt uit tevredenheidsonderzoeken die ieder jaar gehouden worden. Go! Denkt dat de klachten met name voortkomen uit miscommunicatie tussen hen en de ouders. Ofwel zijn de ouders het niet eens met wat Go! hen aanbiedt, ofwel is het onduidelijk wat er van Go! verwacht kan worden.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.