Dennis

Overeenstemming over bestemming Bonaventuracollege

Initiatiefnemer Barry Verdel heeft overeenstemming bereikt met de gemeente over de bestemming van het voormalige Bonaventuracollege in Roelofarendsveen. Zo is hij van plan jongerenwoningen, een ICT- en mediabedrijf en een dorpshuisfunctie in het gebouw te realiseren. 

Het gebouw staat sinds vorig jaar leeg, en heeft een waarde gekregen van € 1.974.000,-. Aan de hoge kant, vinden ook burgemeester en wethouders, maar volgens hen met goede redenen. Zo is het een groot pand, dat meerdere keren uitgebreid en verbouwd is. Maar om de waarde terug te kunnen verdienen moet er een goed plan zijn.

Veender Barry Verdel heeft dat goede plan. Hij wil niet alleen zijn bedrijf in het pand realiseren, maar ook jongerenwoningen en een dorpshuisfunctie. Een soort campus. Waar overdag de lokalen worden bezet door zijn bedrijf, krijgen de lokalen in de avonden een maatschappelijke functie. Verdel laat weten op die manier een alternatief te kunnen bieden voor voormalig dorpshuis De Alkeburcht.

Behalve de gemeente, dient ook provincie Zuid-Holland akkoord te geven aan de plannen. Het gebouw is dan ook nog niet definitief verkocht.

Heb jij een opmerking over de plannen? Dan roept Verdel op contact met hem op te nemen.


Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 16:34

Arbeidsmigranten mogen hun intrek nemen in zeilschool De Kaag

In het winterseizoen, van 1 november 2020 tot 1 april 2021, vangt zeilschool De Kaag arbeidsmigranten op. Burgemeester en wethouders van de gemeente Kaag en Braassem verstrekten vorige week een vergunning om de migranten in het aangrenzende pand van de zeilschool te vestigen. De vergunning zal eerst twee seizoenen worden getest.

Politiek vandaag 14:31

D66 lanceert krachtige organisatie met oog op verkiezingen

De D66-afdelingen Alphen aan den Rijn, Bodegraven-Reeuwijk, Kaag en Braassem en Nieuwkoop gaan sinds woensdag 25 november samen verder als D66 Groene Hart. De reden voor de samenvoeging is een behoefte aan meer slagkracht in de regio, wat betreft D66 speerpunten waaronder duurzaamheid, onderwijs en klimaat. 

Wonen en bouwen gisteren 17:23

Sloop voormalig café ’t Lage Land van start

Woensdag 18 november zijn de sloopwerkzaamheden van café ’t Lage Land in Oud Ade van start gegaan. De slopers zijn begonnen met de achterkant van het pand om zo naar voren te werken. Op de locatie aan de Leidseweg worden tien appartementen gerealiseerd.