Dennis

Overeenstemming over bestemming Bonaventuracollege

Initiatiefnemer Barry Verdel heeft overeenstemming bereikt met de gemeente over de bestemming van het voormalige Bonaventuracollege in Roelofarendsveen. Zo is hij van plan jongerenwoningen, een ICT- en mediabedrijf en een dorpshuisfunctie in het gebouw te realiseren. 

Het gebouw staat sinds vorig jaar leeg, en heeft een waarde gekregen van € 1.974.000,-. Aan de hoge kant, vinden ook burgemeester en wethouders, maar volgens hen met goede redenen. Zo is het een groot pand, dat meerdere keren uitgebreid en verbouwd is. Maar om de waarde terug te kunnen verdienen moet er een goed plan zijn.

Veender Barry Verdel heeft dat goede plan. Hij wil niet alleen zijn bedrijf in het pand realiseren, maar ook jongerenwoningen en een dorpshuisfunctie. Een soort campus. Waar overdag de lokalen worden bezet door zijn bedrijf, krijgen de lokalen in de avonden een maatschappelijke functie. Verdel laat weten op die manier een alternatief te kunnen bieden voor voormalig dorpshuis De Alkeburcht.

Behalve de gemeente, dient ook provincie Zuid-Holland akkoord te geven aan de plannen. Het gebouw is dan ook nog niet definitief verkocht.

Heb jij een opmerking over de plannen? Dan roept Verdel op contact met hem op te nemen.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.