Dennis

Overeenstemming over bestemming Bonaventuracollege

Initiatiefnemer Barry Verdel heeft overeenstemming bereikt met de gemeente over de bestemming van het voormalige Bonaventuracollege in Roelofarendsveen. Zo is hij van plan jongerenwoningen, een ICT- en mediabedrijf en een dorpshuisfunctie in het gebouw te realiseren. 

Het gebouw staat sinds vorig jaar leeg, en heeft een waarde gekregen van € 1.974.000,-. Aan de hoge kant, vinden ook burgemeester en wethouders, maar volgens hen met goede redenen. Zo is het een groot pand, dat meerdere keren uitgebreid en verbouwd is. Maar om de waarde terug te kunnen verdienen moet er een goed plan zijn.

Veender Barry Verdel heeft dat goede plan. Hij wil niet alleen zijn bedrijf in het pand realiseren, maar ook jongerenwoningen en een dorpshuisfunctie. Een soort campus. Waar overdag de lokalen worden bezet door zijn bedrijf, krijgen de lokalen in de avonden een maatschappelijke functie. Verdel laat weten op die manier een alternatief te kunnen bieden voor voormalig dorpshuis De Alkeburcht.

Behalve de gemeente, dient ook provincie Zuid-Holland akkoord te geven aan de plannen. Het gebouw is dan ook nog niet definitief verkocht.

Heb jij een opmerking over de plannen? Dan roept Verdel op contact met hem op te nemen.


Meer nieuws

Gemeente gisteren 16:57

Gemeente omarmt inwonersinitiatief: verkoop jachthaven 'T Venegat aan nieuw op te richten vereniging Rijnsaterwoude op

Betrokken bewoners, dorpsraad Rijnsaterwoude en Stichting jachthaven ’t Venegat hebben een plan geschreven om de huidige stichting om te vormen tot een vereniging die jachthaven ’t Venegat wil kopen van de gemeente. De op te richten vereniging heeft een breder doel dan alleen het beheren en exploiteren van de jachthaven. De gemeente Kaag en Braassem staat hier positief tegenover en wil daarom ook afzien van een openbare verkoop en inzetten op het sluiten van een koopovereenkomst met de nieuwe vereniging.

Politie 11 mei 2021 12:18

Hardrijder op A4 in Roelofarendsveen komt van koude kermis thuis

Op vrijdagavond 7 mei op de A4 bij Roelofarendsveen had een bestuurder wel erg haast. De bestuurder reed zo’n veertig kilometer te hard. Nadat hij van de weg werd gehaald, bleek dat de persoon nog acht flinke boetes had openstaan. Na een speekseltest constateerde de dienders dat de man onder invloed van THC was. 

Verkeer en vervoer 10 mei 2021 09:15

Veerdienst Kaag gestremd voor autoverkeer

Sinds maandagochtend 08:00 uur is Veerdienst Kaag voor autoverkeer gestremd. Door een technisch mankement kunnen auto’s voorlopig niet overvaren. De technische dienst van Team Veerdienst Kaag werkt op dit moment zo snel mogelijk om het heikel te verhelpen.