Rens Oomen

Overleg over de verkeersveiligheid op het Noordeinde

Begin september is er overleg geweest met de gemeente over de verkeersveiligheid op het Noordeinde in Hoogmade buiten de bebouwde kom. Uit dit gesprek bleek dat er geen aanleiding is voor aanpassingen.

Tijdens het overleg waren wethouder Peters, een ambtenaar van de gemeente, twee omwonenden en twee leden van het bestuur aanwezig. De wethouder en ambtenaar lieten weten dat volgens het Centrum voor Regelgeving en Onderzoek in de Grond-, Water- en Wegenbouw en de Verkeerstechniek (CROW) de doorgang voldoet aan de regels en aanpassing daarom niet nodig is. Bovendien geeft de gemeente aan hier geen geld beschikbaar voor te hebben.

Ook is de mogelijke toenemende verkeersdrukte naar aanleiding van de komende nieuwbouw onderzocht. Deze voldoet aan de norm, zodoende zal er ook geen aanpassing plaatsvinden wat betreft het kruispunt Noordeinde -Graaf Willem II laan. Daarbovenop bleek bij de snelheidsmeting van twee kanten dat de gemiddeld snelheid 48 kilometer per uur is. Zodoende weer geen aanleiding tot reconstructie. Wel werd er voorgesteld om nog eens een snelheidsmeting te doen op een andere plaats.

De gemeente stelt voor om op het Noordeinde aan beide kanten van de doorgang vlak voor de bocht bij de Vlieger en bij de molen, een bord te plaatsen met het advies van de 50 kilometer aan te houden. Echter zal hier geen controle op plaatsvinden.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.