Voedselbank KBEN

Overweldigend succes inzameling zegels PLUS Boodschappenpakket t.b.v. de Voedselbank

Zaterdag 26 februari heeft de Voedselbank Kaag + Braassem En Nieuwkoop (KBEN) maar liefst 217 PLUS Boodschappenpakketten, met een totaalwaarde van € 10.850,-, in ontvangst mogen nemen.

Met een vrachtwagen, belangeloos beschikbaar gesteld door Dobbe Transport B.V., werden de pakketten keurig afgeleverd bij de Voedselbank aan het Veenderveld in Roelofarendsveen.

Klanten van PLUS Van Dijk Roelofarendsveen konden 3 maanden lang zegels sparen voor deze pakketten. Met 75 zegels was een spaarkaart vol en kon deze ingewisseld worden voor een boodschappenpakket t.w.v. € 50,-

Vera Knijnenburg spaarde een aantal jaar geleden heel vlot zo’n pakket bij elkaar. ‘Ik kan er nog wel eentje volmaken’ bedacht ze ‘en het pakket dan doneren aan mensen die het goed kunnen gebruiken.’ Uiteindelijk werden dat, met behulp van anderen, 6 pakketten. Het jaar erop waren het 13 pakketten, het jaar erna 43 en vorig jaar 112.

Dit jaar was het haar lustrumjaar! Voor het 5e jaar achtereen startte zij de actie op en was de lokale Voedselbank weer het goede doel.Vorig jaar bood Nicole Bakker spontaan haar hulp aan en dit jaar kwamen daar Helma van ’t Hart, Petra van Veen en Eveline van den Ing bij.

Vanaf eind november werd er fanatiek via Facebook ruchtbaarheid aan de actie gegeven en kon de inzameling beginnen. De brievenbussen bij de dames thuis klepperden veelvuldig. De laatste actiemaand mochten ze een donatiebox in de PLUS Supermarkt zetten. Verder werden de zegels ook bij de mensen thuis opgehaald. En nieuw dit jaar was dat ook de digitaal gespaarde zegels gedoneerd konden worden.

Tekst gaat verder onder de foto.

20220228_PLUS_VOEDSELBANK_H.JPG

Bijkomend voordeel van de donatiebox was trouwens de statiegeldbonnen die er ook vaak in terecht kwamen. Goed voor een waarde van € 62,30. Dit bedrag is gecasht en door de dames zelf opgehoogd naar € 100,-. Waarbij we trouwens niet moeten vergeten dat er ook nog een spontane contante donatie was. Uiteraard is dit bedrag overgemaakt naar de Voedselbank.

‘De Boodschappendozen’, zoals de dames zichzelf noemen, willen heel Kaag en Braassem en omstreken hartelijk bedanken voor het meesparen! Uiteraard ook grote dank aan PLUS Van Dijk en Dobbe Transport B.V. voor de fijne samenwerking.

Op naar volgend jaar!

“Met elkaar, voor elkaar"


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.