Angela en haar paard

Paard van de weg gereden in Rijpwetering

Door een omleiding op de Provinciale weg bij Rijpwetering gaat er steeds meer verkeer over de Lange Dwarsweg. Dit heeft tot nu toe dode meerkoeten tot gevolgen gehad maar ook voor fietsers, wandelaars en ruiter is het niet veilig. Dit weekend was het weer raak. Dit keer werd er het paard van Angela Kusters van de weg gereden.

Angela was zondagmiddag 14 februari niks vermoedend aan het wandelen was met haar paard Mojito van de manege richting de Groen Recycling toen er opeens een auto van achter wilde passeren. ‘’Ik kreeg niet eens de kans om opzij te gaan en de automobilist begon al te toeteren’’, laat de eigenaresse van het paard weten. Hierop schrok het paard heel erg en begon te steigeren.

Gelijk daarna reed de auto alsnog langs het paard en haar baasje. ‘’Bijna tegen zijn achterbenen aan.’’ Angela kan van geluk spreken dat het beestje geen ernstige schade heeft opgelopen. ‘’Maar een trauma kan altijd nog komen. Moijto is namelijk pas drie jaar, en dat zou heel erg zijn.’’

Helaas is het volgens Angela niet de eerste keer dat automobilisten over de Lange Dwarsweg heen racen. ‘’Het is een kwalijke zaak dat onze dieren gevaar lopen, en dat terwijl het niet eens de bedoeling is dat automobilisten hier rijden.’’ Angela verteld over alle meerkoeten die afgelopen week al zijn aangereden. ‘’Mijn moeder was zondag de meerkoetjes aan de kant aan het houden toen zij door dezelfde automobilist bijna werd aangereden.’’ Nog vol met kwaad laat Angela weten: ‘’Heb respect voor elkaar.’’


Meer nieuws

Politie gisteren 14:50

34 bekeuringen uitgeschreven tijdens verkeerscontroles op N207

Wekelijks controleert het Team Verkeer van de politie in Noord-Holland in het kader van het project Hotspot op een plaats in de regio waar in verhouding veel ernstige aanrijdingen plaatsvinden of verkeersgevaarlijke situaties ontstaan. Dit keer was het de beurt aan de N207.

Sport gisteren 11:48

Finaledag Kaag en Braassemcup bij ROAC

Ook dit jaar zal er door voetballend Kaag en Braassem weer gestreden worden om de Kaag en Braassem Cup. De opzet is dit jaar wel anders dan we gewend waren. 

Sport gisteren 07:19

Heemskerk door naar finale

Voor het eerst staat Femke Heemskerk in een individuele olympische finale. De 33-jarige zwemster uit Roelofarendsveen plaatste zich afgelopen nacht met 52,93 seconden als zesde voor de strijd om de medailles op de 100 meter vrije slag. Het was haar op één na beste tijd ooit op die afstand. 

Natuur en recreatie 28 jul. 2021 14:03

Hulp gezocht voor nieuw zwemstrand in Roelofarendsveen/Oude Wetering

Begin dit jaar is er een petitie, georganiseerd door een inwoner uit Roelofarendsveen, gehouden waarin werd opgeroepen om een zwemplek te ontwikkelen. Deze petitie is door 707 inwoners ondertekend. Hieruit heeft het college de conclusie getrokken dat er behoefte is om een nieuwe zwemplek te realiseren die ook geschikt is voor onze jongste inwoners.