Angela en haar paard

Paard van de weg gereden in Rijpwetering

Door een omleiding op de Provinciale weg bij Rijpwetering gaat er steeds meer verkeer over de Lange Dwarsweg. Dit heeft tot nu toe dode meerkoeten tot gevolgen gehad maar ook voor fietsers, wandelaars en ruiter is het niet veilig. Dit weekend was het weer raak. Dit keer werd er het paard van Angela Kusters van de weg gereden.

Angela was zondagmiddag 14 februari niks vermoedend aan het wandelen was met haar paard Mojito van de manege richting de Groen Recycling toen er opeens een auto van achter wilde passeren. ‘’Ik kreeg niet eens de kans om opzij te gaan en de automobilist begon al te toeteren’’, laat de eigenaresse van het paard weten. Hierop schrok het paard heel erg en begon te steigeren.

Gelijk daarna reed de auto alsnog langs het paard en haar baasje. ‘’Bijna tegen zijn achterbenen aan.’’ Angela kan van geluk spreken dat het beestje geen ernstige schade heeft opgelopen. ‘’Maar een trauma kan altijd nog komen. Moijto is namelijk pas drie jaar, en dat zou heel erg zijn.’’

Helaas is het volgens Angela niet de eerste keer dat automobilisten over de Lange Dwarsweg heen racen. ‘’Het is een kwalijke zaak dat onze dieren gevaar lopen, en dat terwijl het niet eens de bedoeling is dat automobilisten hier rijden.’’ Angela verteld over alle meerkoeten die afgelopen week al zijn aangereden. ‘’Mijn moeder was zondag de meerkoetjes aan de kant aan het houden toen zij door dezelfde automobilist bijna werd aangereden.’’ Nog vol met kwaad laat Angela weten: ‘’Heb respect voor elkaar.’’


Meer nieuws

Evenementen vandaag 09:33

Feestweekgevoel in Leimuiden

De oliebollenkraam in Leimuiden is per vandaag geopend. Vandaag en morgen kunnen mensen vanaf 11:00 uur genieten van de Oudhollandse lekkernijen.

Advertorial Voor Kinderen gisteren 15:38

Yvons Springkussenverhuur: hét adres voor het huren van springkussens

Bij Yvons Springkussenverhuur, gevestigd in Rijpwetering, kan je terecht voor het huren van een springkussen, stormbaan of opblaasfiguur. De producten van Yvons Springkussenverhuur zijn perfect voor alle gelegenheden. Alles om jouw feestje compleet te maken!

Calamiteiten gisteren 08:16

Frontale botsing tussen auto en motor op N207

Op woensdagavond, 16 juni, heeft er rond 19.30 uur een ongeval plaatsgevonden op de N207 bij Leimuiden. Bij het ongeval is een spookrijder frontaal op een motorrijder geklapt.

Verkeer en vervoer 16 jun. 2021 18:57

Leimuiderbrug weer in storing

Woensdagavond was het weer eens raak op de Leimuiderbrug. De brug staat in storing.

Politie 16 jun. 2021 14:59

25-jarige bestuurder blijkt onder invloed van alcohol en drugs

In de nacht van dinsdag 15 op woensdag 16 juni op de Herenweg in Leimuiden, viel een bestuurder op om zijn vreemde rijgedrag. De snelheid van de bolide was van dusdanig dat het politieteam van Kaag en Braassem even poolshoogte nam.