Dennis

Park de Lei feestelijk geopend

Woensdagmiddag heeft wethouder Yvonne Peters samen met kinderen van IKC De Lei officieel het naastgelegen Park de Lei geopend. “Er is niets mooiers dan buiten spelende kinderen”, verzuchtte de wethouder.

Op de locatie waar voorheen basisschool de Schakel in Leimuiden stond, is nu een mooi park aangelegd. Een buurtpark waar iedereen heerlijk van kan genieten. Zo’n groene plek is toch altijd welkom? In deze mooie omgeving krijgen spelen, ontmoeten, wandelen en een Tiny Forest een plek.

Ontmoeten en spelen

Centraal in het buurtpark ligt de ontmoetingsplek. Vanuit de ontmoetingsplek lopen vier paden door het park. De paden verdelen het buurtpark in vier delen: de regenboogtuin, de natuurlijke speeltuin, het Tiny Forest met speelbosjes en het educatie en gezondheidspark.

Tot 22 april 2021 konden omwonenden meedenken over het speelelement dat zij graag op deze plek zouden zien. De keuze is gevallen op een spider monkey. Dit speelelement wordt later deze maand geplaatst.

"We wensen de buurt veel plezier van het buurtpark en hopen dat dit een fijne plek wordt om samen te komen", aldus de wethouder. 


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.