Dennis

Park de Lei feestelijk geopend

Woensdagmiddag heeft wethouder Yvonne Peters samen met kinderen van IKC De Lei officieel het naastgelegen Park de Lei geopend. “Er is niets mooiers dan buiten spelende kinderen”, verzuchtte de wethouder.

Op de locatie waar voorheen basisschool de Schakel in Leimuiden stond, is nu een mooi park aangelegd. Een buurtpark waar iedereen heerlijk van kan genieten. Zo’n groene plek is toch altijd welkom? In deze mooie omgeving krijgen spelen, ontmoeten, wandelen en een Tiny Forest een plek.

Ontmoeten en spelen

Centraal in het buurtpark ligt de ontmoetingsplek. Vanuit de ontmoetingsplek lopen vier paden door het park. De paden verdelen het buurtpark in vier delen: de regenboogtuin, de natuurlijke speeltuin, het Tiny Forest met speelbosjes en het educatie en gezondheidspark.

Tot 22 april 2021 konden omwonenden meedenken over het speelelement dat zij graag op deze plek zouden zien. De keuze is gevallen op een spider monkey. Dit speelelement wordt later deze maand geplaatst.

"We wensen de buurt veel plezier van het buurtpark en hopen dat dit een fijne plek wordt om samen te komen", aldus de wethouder. 


Meer nieuws

Advertorial Voor Kinderen 22 okt. 2021 15:10

Prematuren/couveusekinderen en prikkelverwerking

Kinderen die te vroeg geboren worden, maken vaak allerlei toeters en bellen mee in het ziekenhuis. Veelal belanden ze in de couveuse om het lichaam op kracht te laten komen. Heel goed voor de lichamelijke gezondheid, maar wat doet het nog meer met een pasgeboren baby? Onder andere de prikkelverwerking kan erdoor verstoord raken.

Overige 22 okt. 2021 12:00

BoerenLeidse scoort hoog in regionale kaaskeuring

Na een jaar corona-onderbreking werd donderdag 21 oktober in Zoeterwoude weer de jaarlijkse Rondom Leiden kaaskeuring gehouden. Dit jaar werd de familie Kwakernaak uit Oud Ade uitgeroepen tot beste zelfkazers uit de Leidse regio. Met een zeer hoge score voor hun jonge Boeren Leidse én hun belegen Boeren Leidse kaas wonnen zij de wisseltrofee, het Leidse kaasmeisje. 

Coronacrisis in Kaag en Braassem 21 okt. 2021 16:38

Prikken zonder afspraak in Leimuiden

Op dinsdag 2 en woensdag 3 november van 13:00 – 19:00 uur in Sporthal Het Spant, Larikslaan 20, kun je zonder afspraak terecht voor een coronavaccinatie.

Overige 21 okt. 2021 15:00

Herkenbare voorstelling over dementie

Samen met Dementie Vriendelijk Kaag en Braassem organiseert WIJ Presenteert zondagmiddag 7 november de toneelvoorstelling Oploskoffie van Pythia Winia in de Alkeburcht in Roelofarendsveen. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar.

Advertorial Winkels 21 okt. 2021 13:24

Opening Woninginrichting-aanhuis.nl

“Op zaterdag 23 oktober om 10.00 uur gaat onze winkel voor het eerst open”, zegt Bryan Hoogervorst, aan tafel gezeten op een plek, midden in de winkel, waar het op dit moment nog niet erg op een winkel lijkt...