Dennis

Park de Lei feestelijk geopend

Woensdagmiddag heeft wethouder Yvonne Peters samen met kinderen van IKC De Lei officieel het naastgelegen Park de Lei geopend. “Er is niets mooiers dan buiten spelende kinderen”, verzuchtte de wethouder.

Op de locatie waar voorheen basisschool de Schakel in Leimuiden stond, is nu een mooi park aangelegd. Een buurtpark waar iedereen heerlijk van kan genieten. Zo’n groene plek is toch altijd welkom? In deze mooie omgeving krijgen spelen, ontmoeten, wandelen en een Tiny Forest een plek.

Ontmoeten en spelen

Centraal in het buurtpark ligt de ontmoetingsplek. Vanuit de ontmoetingsplek lopen vier paden door het park. De paden verdelen het buurtpark in vier delen: de regenboogtuin, de natuurlijke speeltuin, het Tiny Forest met speelbosjes en het educatie en gezondheidspark.

Tot 22 april 2021 konden omwonenden meedenken over het speelelement dat zij graag op deze plek zouden zien. De keuze is gevallen op een spider monkey. Dit speelelement wordt later deze maand geplaatst.

"We wensen de buurt veel plezier van het buurtpark en hopen dat dit een fijne plek wordt om samen te komen", aldus de wethouder. 


Meer nieuws

Evenementen gisteren 15:58

Molendag 2022: informatief en gezellig druk

Prachtig mooi weer, vrolijke mensen en draaiende molens. In het kort gezegd was Nationale Molendag Kaag en Braassem 2022 op zaterdag 14 mei een groot succes. 

Sport gisteren 15:06

Teleurstellend verlies EMM'21 VR1

Zondag 15 mei was de belangrijke uitwedstrijd tegen mededegradatiekandidaat WSV. Een resultaat zou betekenen dat we in ieder geval geen laatste meer kunnen worden. Het liep helaas anders. WSV wilde duidelijk voor hun laatste kansen strijden en bij ons was dat minder. Het gevolg was dat WSV feller in de duels zaten en vaak de tweede bal hadden.

Advertorial Cultuur gisteren 14:11

Jon van Eerd is terug met zijn populaire karakter Harrie Vermeulen

Na o.a. ‘Harrie & Eva’ en ‘Charley, de komische musical’ keert Jon van Eerd terug naar Alphen a/d Rijn. Op zaterdag 28 mei staat hij in Theater Castellum met de voorstelling ‘Harrie neemt de benen’. In deze spiksplinternieuwe komedie laat Van Eerd zich, omringd door een topcast, weer van zijn beste kant zien.

Overige 15 mei 2022 09:33

Auto te water langs A4 bij Roelofarendsveen

Zondagochtend werden de hulpdiensten opgeroepen voor een voertuig te water langs de A4 bij Roelofarendsveen. Het bleek te gaan om een auto die met hoge snelheid het water in gereden was.