PCI -en in Kaag en Braassem helpen Amandi huis

OUDE WETERING - De Parochiële Caritas Instellingen (PCI-en) in de gemeente Kaag en Braassem hebben met een gift van €137.000 euro de bouw van het Amandihuis in Nieuwe Wetering mede mogelijk gemaakt.  

De gift werd op maandag 2 september in het notariskantoor Von Herzberg in Oude Wetering bekendgemaakt. Dit werd gedaan bij het ondertekenen van de hypotheekakte voor een lening door het Amandihuis bij de PCI-en. De gift is gedaan door de PCI-en van Hoogmade, Rijpwetering, Leimuiden, Oud Ade en Roelofarendsveen.

De PCI-en beheren een vermogen dat in de loop der jaren is opgebouwd uit giften en nalatenschappen. Wanneer inwoners geen beroep meer kunnen doen op bestaande sociale voorzieningen, kunnen zij een beroep doen op de PCI. Behalve aan individuen schenkt de PCI ook aan werkgroepen of mensen die een maatschappelijk doel nastreven zoals het Amandihuis.

In het Amandihuis komen vier bedden voor mensen in hun laatste, terminale levensfase, dan wel mensen die tijdelijk zorg behoeven. De bouw van het Amandihuis begint eind september. De opening is naar verwachting medio 2020. 


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.